Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dostálová a Zdražilová závodily na Mistrovství ČR

20. 2. 2021

Jediné dvě závodnice v hranickém dresu, které se letos představily na halových závodech, byly Adéla Dostálová a Adéla Zdražilová. Vzhledem k pandemickým opatřením letos Český atletický svaz dostal výjimku pouze na pár závodů, na které se vybíralo velmi tvrdým klíčem. V hale si tak zazávodila pouze hrstka atletů a atletek, prakticky pouze reprezentace a rozšířená reprezentace. Na všechny závody museli mít všichni závodních, trenéři i rozhodčí aktuální negativní testy na Covid. To, že 90 % atletické členské základny nezávodí a velká část ani netrénuje, bude mít jistě dalekosáhlé následky na motivaci (hlavně mládeže) pravidelně sportovat.

Hranický atletický oddíl je rád, že do závodního dresu se mohly obléci alespoň dvě jeho zástupkyně. První se na závodech představila Adéla Zdražilová, která byla vybrána v sobotu 30. ledna do Prahy na druhé ze čtyř kol Halové atletické ligy mužů a žen. Závody se jí však moc nevyvedly, za svým osobním rekordem výrazně zaostala, zaběhla čas 59,39 s.

Výsledky

Adéla Dostálová zahájila sezónu ve středu 3. února v Ostravě na mezinárodním mítinku Czech Indoor Gala, kde běžela mixovou štafetu (2 hoši a dvě dívky) na 4 x 400 m. Byla vybrána do reprezentace Olomouckého kraje a přispěla ke třetímu místu této štafety složené pouze z dorostenců nebo juniorů.

Výsledky

Druhý závod absolvovala v neděli 14. února v Praze, kde startovala ve vloženém závodě v rámci Mistrovství ČR ve vícebojích na své hlavní trati 800 m. Vzhledem k tomu, že loňskou halovou sezónu kvůli zranění vynechala, bylo pravděpodobné, že si zaběhne halový osobní rekord, což se také stalo (2:19,47 min.), za svým venkovním "osobákem" zaostala o 2,5 vteřiny.

Výsledky

V sobotu 20. února pak konečně obě Adély vyrazily na závody společně. Svými výkony se nominovaly na Mistrovství ČR mužů a žen, které hostila ostravská atletická hala. Adéla Dostálová je věkem první rok juniorka, v konkurenci zkušených žen se však v závodě na 800 m neztratila. Vzhledem k velké konkurenci neměla rozhodně ambice na postup do osmičlenného finále, cíl byl posunout si halový osobák. A to se povedlo, ve druhém rychlejším rozběhu doběhla na sedmém místě ve skvělém osobáku 2:16,48 min., který je rychlejší o půl vteřiny i než její venkovní osobní rekord. Celkově pak obsadila na svém prvním individuálním "dospěláckém" MČR jedenácté místo.

Adéla Zdražilová startovala na čtyřstovce. Ani tentokrát to však nebylo ono. Nastoupila ke druhému ze tří rozběhů. Vliv na výsledný čas měla jistě i kolize při seběhu, kterou Zdražilová odnesla ztrátou rytmu. I tak ji čas 59,98 s vyloženě zklamal, brala s ním celkové třinácté místo, smolný konec krátké halové sezóny. S trenérkou Klárou Úlehlovou teď usilovně hledají příčinu ztráty formy, se kterou před pěti měsíci vybojovala bronz na MČR do 22 let.

Výsledky

Fotky