Jdi na obsah Jdi na menu
 


Další tři medaile z Mistrovství Moravy a Slezska

4. 2. 2020

Po dvou vícebojařských a jedné chodecké dovezli hraničtí atleti další tři medaile z halového Mistrovství Moravy a Slezska. Na přelomu ledna a února proběhly v ostravské atletické hale tři individuální moravská mistrovství.

V pátek 31. ledna se do Ostravy sjelo mladší žactvo. Hranický oddíl zastupovali dva hoši a čtyři dívky. Konkurence je v těchto mladších kategoriích především, co se počtu týče, obrovská. Organizátoři museli přihlášky značně vytřídit dle předchozích výkonů na přijatelný počet 40 závodníků na disciplínu. Nejlepšího umístění z hranických atletů dosáhla Vera Vítková, která si doběhla pro osobní rekord 48,87 s a čtrnácté místo na třístovce, patnácté místo obsadila na šedesátce s překážkami, kde časem 11,21 s zaostala za svým osobákem o dvě setiny. Šedesátku s překážkami běžel i Ondřej Trousil, který si posunul osobák na 12,22 s a skončil šestnáctý. Kryštof Navrátil za svým osobákem lehce zaostal (12,61 s) a obsadil 25. místo. Oba pak nastoupili ještě ke skoku dalekému, ale ten jim vůbec nevyšel, za svými možnostmi oba zaostali o půl metru a skončili na chvostu startovního pole.

Třiadvacáté místo a čas 2:58,54 min. (vteřinu od osobáku) si na osmistovce vysloužila Tereza Sommerová. Ve skoku dalekém mohla být spokojená Tereza Haitlová, když obsadila 25. místo za výkon 405 cm. Naopak dálka nevyšla Romaně Odstrčilové, jejíž jediný měřený pokus měřil 330 cm (osobní rekord 419 cm) a skončila na chvostu startovního pole. Na stopadesátce ale mohla být spokojená s novým osobním rekordem 23,29 s.

Výsledky

V sobotu 1. února se pak vydala pětice hranických závodníků na Mistrovství Moravy a Slezska staršího žactva. Každý šel po jedné disciplíně. Pořadatelé opět třídili početné startovní pole na 40 závodníků na disciplínu. Nejlépe se vedlo vrhačce Barboře Odstrčilové, která mohla být spokojena jak s výkonem, tak s umístěním. Za vrh dlouhý 11,37 m si vysloužila nejen stříbrnou medaili, ale také osobní rekord a průběžné 4. místo v celorepublikových tabulkách. Pro páté místo a osobní rekord 11:19,07 min. si v závodě na 3000 m doběhl Ondřej Glet. Patnácté místo za čas 2:43,22 min. brala na osmistovce Zuzana Slobodová. Stejnou trať běžel i David Karola, ten však s časem 2:39,75 min. spokojený být nemohl. Dvě setiny od osobního rekordu na šedesátce překážek zůstala Hana Klanicová, za čas 10,99 s brala 26. místo.

Výsledky 

Neděle 2. února byla v ostravské hale ve znamení Mistrovství Moravy a Slezska dorostu, juniorů, mužů a žen. Hranická atletika zde měla deset zástupců. Činili se hlavně půlkaři. V závodě na 800 m mužů vybojoval Petr Skřivánek zlato za čas 1:58,22 min. a Adéla Zdražilová mezi ženami stříbro za čas 2:20,81 min. Těsně pod stupni vítězů, tedy na čtvrtém místě skončil na nejkratším sprintu mužů Tomáš Vašíček za čas 7,22 s (7,21 s v rozběhu). Kristýna Podjuklová doběhla čtvrtá v závodě dorostenek na 3000 m, s časem 12:22,58 min. ale spokojená zdaleka být nemohla. Stejnou distanci absolvovala i její matka Iva Podjuklová, která obsadila v závodě žen osmé místo za čas 12:32,16 min. Z nového halového osobního rekordu 524 cm a osmého místa se v dálce radovala dorostenka Julie Číhalová.

Letošní nejlepší výkon si na čtyřstovce zaběhla žena Klára Úlehlová, čas 61,82 s jí stačil na šesté místo. Závěrečnou dvoustovku už potom protrpěla kvůli bolesti achilovky za 28,35 s (12. místo). Šesté místo ve výšce mužů si za výkon 174 cm vyskákal Adam Orava. V dálce skončil sedmý za 564 cm, zde však absolvoval pouze dva pokusy, pak se musel kvůli kolizi časového pořadu přesunout na svou hlavní disciplínu, výšku. Těsně před branami finále na šedesátce mužů skončil Filip Pustějovský, za letošní nejlepší výkon 7,41 s bral deváté místo. V nabitém startovním poli v závodě na 3000 m mužů doběhl Martin Prusek šestnáctý v osobním rekordu 10:35,39 min.

Výsledky

Fotky