Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čtyři stříbra z Mistrovství Moravy a Slezska

3. 8. 2020

Celkem deset atletů z oddílu SK Hranice se představilo v neděli 2. srpna v Olomouci na Mistrovství Moravy a Slezska dorostu, juniorů, mužů a žen. A co se týče počtu medailí, byla úspěšnost poměrně slušná. Čtyři závodníci si dovezli stříbrné medaile.

Jako první se radovala ze stříbra Michaela Hynčicová, která běžela 100 m překážek žen. V silném protivětu, který toho dne na hlavní rovince panoval, zaběhla čas 16,56 s, což je čtvrt vteřiny za jejím nejlepším letošním časem. Osobní rekord a stříbrná medaile, to byla odměna za předvedený výkon pro Petra Skřivánka na osmistovce mužů, s časem 1:56,47 min. mohl být maximálně spokojený. Vteřinu za osobním rekordem na čtyřstovce překážek žen zůstala Adéla Zdražilová, o lepší čas než 63,84 s jí připravila chyba na třetí překážce, stříbro jí však mohlo být satisfakcí. Stejnou medaili vybojovala i dorostenka Kristýna Podjuklová v závodě na 3000 m, tuto trať však umí i lépe než 12:26,33 min.

Radost po závodě měla i za nepopulární čtvrté místo mezi ženami na 400 m veteránka Klára Úlehlová. Čas 61,59 s je její nejlepší za posledních 9 let. Naopak ze čtvrtého místa byla smutná dorostenka Adéla Dostálová. V závodě na 800 m určitě myslela na výrazně lepší čas než 2:21,49 min., nicméně lepšímu času nenahrával průběh závodu se spoustou kolizí i únava po soustředění. Čtvrté místo ze čtyřstovky překážek mužů si odvezl Ladislav Koutný, s časem 61,46 s však spokojený být nemohl. V závodě na 110 m překážek pak přidal šesté místo za čas 17,05 s. Radost z osobního rekordu na dvoustovce mužů měl Tomáš Vašíček, za 23,71 s bral šesté místo. Těsně za svou dcerou doběhla v závodě na 3000 m (běžely dohromady dorostenky, juniorky i ženy) Iva Podjuklová, v nezvykle početném startovním poli, kde běžela i česká reprezentantka Simona Vrzalová, doběhla na sedmém místě v čase 12:26,97 min. Osmé místo a nejlepší letošní výkon 500 cm si ze skoku dalekého dorostenek dovezla Julie Číhalová.

Výsledky

Fotky