Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čtyři piva a jednu míli zvládl za 5 minut a 38 sekund. Šumperský Jonáš Müller v Hranicích zbořil český rekord

12. 7. 2021

Na pátý ročník Pivní míle Hranice se v sobotu 10. července sjeli na hranický stadion recesisti a závodníci z Česka i zahraničí. Pivní míle je světově rozšířený sport, který se skládá z běhu na 1609 metrů a pití piva. Konktrétně čtyř malých piv, která se pijí vždycky jednou za 400 metrů.

Letošní vydání, aspoň co se týče závodění, ovládl Jonáš Müller ze šumperského Klubu vytrvalostních sportů. Čtyři piva a 1609 metrů zvládl za neuvěřitelných 5 minut a 38 sekund a skoro o minutu tím vylepšil český rekord. Až tolik ho to nepřekvapilo, prozradil, že při tréninku už letos pivní míli zvládl na hranici šesti minut.

Mezi ženami vyhrála Hana Ryšková z X-Force týmu časem 13:26, když vyšla nejlíp z vyrovnaného souboje. Rozhodovalo i to, že v sobě jedna ze soupeřek neudržela vypité pivo. Zvracení při závodě totiž v pivní míli znamená trestné kolo – 400 metrů navíc.

Po jednotlivcích přišel na řadu štafetový závod, taky v něm se přepisovalo dosavadní české maximum. Štafeta se skládá ze čtyř lidí a každý si dá jedno pivo a jedno čtyřsetmetrové kolo. Nejrychleji to zvládla sestava s názvem Domácí tým za 4:53. Jeden z jejích členů byl ale ze Slovinska a proto se český rekord přičítá druhému týmu v cíli, brněnskému AKBK, který běžel a pil jenom o čtyři vteřiny pomaleji.

Desítky dalších si přišly pár kol a piv hlavně užít. Podle reakcí v cíli se jim to povedlo, při pivní míli se může i neběžec na atletickém stadionu cítit jako doma.

 

Výsledky