Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čtyři medaile z Mistrovství Moravy staršího žactva

22. 5. 2012

Skvěle načasovali formu starší žáci z atletického oddílu SK Hranice. V neděli 20. května se konalo Mistrovství Moravy a Slezska staršího žactva v Třinci, vyrazila tam také pětice hranických atletů. Dařilo se jim nad míru dobře, protože domů dovezli hned čtyři medaile včetně té nejcennější ze štafety.

Bolavé koleno už naštěstí uzdravil Pavel Gadas, který vybojoval dva individuální kovy. Ve skoku dalekém jenom těsně nedoletěl na hranici 6m, za výkon 597cm bral stříbro. Druhou medaili vyválčil celkem překvapivě v běhu na 60m, kde mu v silném protivětru stačil čas 7,71s na bronzovou medaili. Vynikající výkon předvedl Tomáš Pepernik v běhu na 300m. Díky výraznému posunutí osobního rekordu na 40,04s si vysloužil bronzovou medaili. Těsně pod stupni vítězů skončil Vojtěch Podjukl v závodě na 3000m. V horkém slunečném počasí zvládl tuto náročnou trať za 11:15,60min., za což nu patřilo pěkné čtvrté místo. Dobře si vedl i Adam Orava na třístovce, kde si také výrazně posunul osobní rekord, v čase 41,57s finišoval na sedmém místě. Devátý na stejné trati doběhl Kryštof Kučera (45,22s), o jedno místo lépe skončil v závodě na 800m (2:28,25min.). Kryštofovi závody příliš nevyšly, rozhodně má na lepší časy a umístění.

Třešničkou na dortu pro hranické závodníky byla úplně poslední disciplína, štafeta na 3 x 300m. Štafetu výborně rozběhl Pavel Gadas, kolík předával Adamu Oravovi na prvním místě, Adam náskok ještě zvýšil, Tomáš Pepernik ho udržel a zlatá medaile byla na světě. Výsledný čas 2:05,43min. dává slušnou naději i na blížící se Mistrovství Republiky žactva, které proběhne na konci června v Olomouci. K medailím a skvělým výkonům v Třinci všem blahopřejeme.

 

Celkové výsledky

Fotografie