Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blátivé Mistrovství Moravy a Slezska v krosu

15. 3. 2023

Skutečně náročné podmínky si užili závodníci v sobotu 11. března v Olešné u Frýdku-Místku, kde se konalo Mistrovství Moravy a Slezska v krosu. A byl to opravdu kros, jak se patří. V loňském roce na stejném místě panovalo krásné počasí, letos byla zima, sněžilo a silně foukalo. Travnatý terén se každou další kategorií měnil na pořádné bláto. Z hranického atletického oddílu se těchto náročných podmínek nezaleklo osm statečných.

Medaile v rámci hodnocení Mistrovství Moravy a Slezska se udělovaly až od kategorie mladšího žactva nahoru. Mladší děti startovaly v rámci Běhu kolem Olešné. A zde se v početně nabitých kategoriích dvě mladé hranické atletky prosadily na stupně vítězů. V kategorii minipřípravek dívek v běhu na 600 m doběhla Natálie Nováková druhá a Nella Grammerová třetí. Ve stejné věkové kategorii hochů doběhl Filip Mlčák 31. Mezi přípravkami v běhu na 1 km finišovala Tereza Nováková 19. a Eliška Mlčáková 43.

V hodnocení Mistrovství Moravy a Slezska se nejlépe umístila starší žákyně Sabina Tvrdoňová, která doběhla čtvrtá v závodě na 2 km. Miroslav Maštera na stejně dlouhé trati mezi mladšími žáky skončil 29. Nejvíce bláta si pak užila Iva Podjuklová, která doběhla pátá v závodě na 4 km mezi ženami na 45 let.

Výsledky

Fotky