Jdi na obsah Jdi na menu
 


Běžecký pohár v plném proudu

4. 4. 2017

Pomalu začíná jaro, ale mladí běžci už mají napilno. Běžecký pohár dětí a mládeže Olomouckého kraje už má za sebou tři závody. Po prvním závodě v Prusinovicích se běžecký seriál přesunul do Přerova a následně do Olomouce.

V Přerově se v sobotu 25.3. konal 7. ročník Jarního běhu. Počasí atletice přálo, takže se sešla velká konkurence. Hranická výprava si odtud odvezla čtyři medaile a spoustu bodů do poháru. Pro zlatou medaili si hraničtí závodníci šli hned třikrát. Své kategorie opanovali Adéla Zdražilová (dorostenky), Adéla Dostálová (starší žákyně) a Leo Novák (maloši hoši 2010-11), bonz přidal Ladislav Procházka (mladší žáci). Další pěkná umístění zaznamenali Julie Číhalová (4., mladší žákyně), Kristýna Podjuklová (4., starší žákyně), Veronika Svobodová (5., starší žákyně), Jiří Paus (5., mikroši hoši), Ondřej Glet (7., mladší žáci) nebo Tereza Jurásková (7., nejmladší dívky).

Třetí závod Běžeckého poháru se pořádal v rámci akce Olomouc 2017 - Evropské město sportu. Pořadatelé z AK Olomouc využily certifikované trasy, které mají naměřené na chodecké závody Olomoucké dvacítka. V rámci běžeckého poháru tentokrát startovaly pouze kategorie mladšího a staršího žactva a dorostu. Pro medaile si doběhli Adéla Dostálová, která finišovala druhá mezi staršími žákyněmi, a Ondřej Glet, který obsadil třetí místo mezi mladšími žáky.

Po běžeckých závodech se na stejném místě (ve Smetanových sadech) konaly také chodecké závody - již 51. ročník Olomoucké dvacítky ve sportovní chůzi. Aby se to "nepletlo", tak v posledních letech se střídá délka hlavního závodu - 10 km nebo 20 km. Letos to byla desítka, která se jde i do prvního kola ligových soutěží. Závod zde úspěšně došel hranický závodník Petr Havránek, který zde vybojoval devět bodů pro naše ligové družstvo mužů. Závod došel za 1:07:01 hod. Druhou hranickou chodkyní byla Tereza Zápotocká, která nastoupila k závodu na 3 km. Zápotocká šla již svůj třetí závod a opět si posunula osobní rekord, tentokrát na 19:03 min. V kategorii starších žákyň obsadila osmé místo.

Výsledky z Přerova

Fotky z Přerova

Výsledky Běžeckého poháru z Olomouce nebyly zatím zveřejněny

Výsledky chůze

Fotky z Olomouce