Jdi na obsah Jdi na menu
 


Barbora Odstrčilová zlatá na Mistrovství Moravy a Slezska družstev

20. 9. 2022

Počty závodníků v dorosteneckých a juniorských kategoriích se bohužel v mnoha atletických oddílech počítají na prstech jedné ruky a tak nezbývá nic jiného, než si navzájem vypomoct a využít hostování. Vzhledem k tomu, že počet hostujících závodníků v jednom družstvu je omezen na šest, mnohé ambiciózní kluby si pečlivě vybírají, koho vezmou na hostování. Vrhačka Barbora Odstrčilová tak posílila nabitý tým dorostenek AK EZ Kopřivnice, Kateřina Kasparová a Marie Kročová vypomohly dorostenkám AK Šternberk.

Tým dorostenek AK EZ Kopřivnice je letos opravdu nabitý skvělými závodnicemi. A své vysoké ambice potvrzovaly všechna tři základní kola. První kolo 7. května ve Vyškově děvčata z Kopřivnice ovládla, Barbora Odstrčilová při své tradiční kombinaci koule, oštěp, disk přispěla 18 body. Při druhém kole 5. června v Ostravě rovněž zvítězily a Barbora Odstrčilová dokonce s 21 body ovládla kopřivnickou bodovací tabulku kola. Na třetím kole nebyla sice Kopřivnice v kompletní sestavě, ale díky třetímu místu v kole si v klidu pohlídala celkové vítězství v hodnocení Mistrovství Moravy a Slezska družstev dorostenek. Zlato si tak na krk pověsila také Barbora Odstrčilová, která přispěla 22 body. Na posledním kole Odstrčilová dokonce ovládla oštěp v novém osobním rekordu 38,58 m. Díky vítězství v základní části tak kopřivnické dorostenky postoupily na Mistrovství ČR družstev dorostenců a dorostenek, které se koná v neděli 25. září v Plzni.

S oddílem AK Šternberk už Hranice spolupracují delší dobu. Letos jim vypůjčili na hostování dorostenky Kateřinu Kasparovou a Marii Kročovou. Oštěpařka a vícebojařka Kasparová bodovala především v oštěpu, který doplňovala dalšími disciplínami víceboje. Sprinterka Marie Kročová to měla ve velké konkurenci na sprintech o něco těžší. V závěrečném kole ale vybojovala šest bodů za páté místo a nový osobní rekord na čtyřstovce (63,78 s). Celkově skončilo družstvo dorostenek AK Šternberk v hodnocení Mistrovství Moravy a Slezska deváté.

barca-maja-breclav.jpg