Jdi na obsah Jdi na menu
 


Atleti zahájili úspěšně halovou sezónu

17. 12. 2013

 

Úspěšný začátek halové atletické sezóny 2013/14 mají za sebou závodníci SK Hranice. Během dvou dnů padlo šest oddílových rekordů. Na prosincových halových závodech se to občas stává, jelikož závodníci, kteří jsou druhým rokem ve své kategorii, jsou v této době nejstarší a mají poslední možnost posunout své osobní výkony např. s lehčím náčiním nebo na nižších překážkách.
V pátek 13. prosince vyrazilo jedenáct mladších a starších žáků do Olomouce na Přátelské utkání žactva. Hraničtí atleti sice závodili mimo soutěž, jelikož se jednalo o závody družstev a hranických atletů nebylo tolik, aby dali dohromady čtyři kompletní družstva. Rozhodně o sobě však dali výrazně vědět. Dařilo se hlavně starším žákům. Nebývalou kvalitu měla především soutěž výškařů, hned trojici se povedlo překonat laťku nad výškou 180cm. Adam Orava se přenesl přes 184cm, což znamenalo druhé místo a nový oddílový rekord. V souboji nejen o první místo, ale i o nominaci na Mezikrajové utkání ho předčil olomoucký Filip Samuel. Adam však na Mezikrajové utkání 21. prosince do Prahy přece jenom pojede, nakonec byl nominován k běhu na 300m. Druhým nominovaným se v Olomouci stal Vojtěch Podjukl, který se představil na osmistovce. Závod zaběhl skvěle takticky, doběhl druhý za zlínským Staňkem, vicemistrem republiky na této trati. Čas 2:21,85min. také znamená nový oddílový rekord a to i přesto, že ve specifické olomoucké hale se běhá zhruba o 10-12 vteřin pomaleji než v regulérní hale. V Praze bude Vojta závodit na trati 1000m.
Další dva oddílové rekordy padly na šedesátce s překážkami v kategorii mladšího žactva. Tereza Birnbaumová zvládla tuto trať za 12,59s, Tomáš Dvořák za 10,63s. Terka k tomu ještě přidala výkon 9,54s na hladké šedesátce a Tomáš 418cm v dálce. Nikol Benešová zaběhla šedesátku za 9,58s a stejnou trať s překážkami za 13,88s. Jana Dvořáková zvládla osmistovku v čase 3:19,65min. Karel Sargánek doběhl osmistovku v čase 2:55,92min., do výšky skočil 125cm. Lubomír Bezděk finišoval na osmistovce v čase 3:04,03min. Vratislav Besta vrhl koulí 6,51m a do výšky skočil 120cm. Hynek Pavelka skočil do dálky 287cm, šedesátku zaběhl za 10,74s a stejnou trať s překážkami za 14,59s. Pátý oddílový rekord toho dne přidala štafeta mladších žáků na 4x200m ve složení Dvořák, Bezděk, Besta a Sargánek, když doběhla v čase 2:16,50min. Jedinou zástupkyní hranických starších žákyň byla v Olomouci Kristýna Kadúchová, která se představila na osmistovce, kterou zvládla ve slušném čase 2:51,35min., hladkou šedesátku pak zaběhla za 9,96s.
 V sobotu 14. prosince pak vyrazila dvojice vrhačů do Ostravy na Vánoční halu ve vrhu koulí. Dařilo se oběma, oba si vytvořili nové osobní rekordy. V případě Matyáše Řiháka to byl dokonce nový oddílový rekord. Matyáš je posledním rokem v kategorii dorostenců, od ledna už bude junior, což znamená také o kilo těžší kouli. V Ostravě zvítězil v parádním výkonu 14,81m. Druhým svěřencem trenéra Jana Valenta byl v kategorii mužů Jaromír Kuchař, Jarda si vytvořil nový osobní rekord, když konečně přehodil dvanáctimetrovou hranici (12,34m).