Jdi na obsah Jdi na menu
 


Atleti zahájili seriál halových Mistrovství Moravy dvěma medailemi

26. 1. 2015

V uplynulém víkendu (24. a 25. 1. 2015) odstartoval prvním a druhým dílem seriál halových mistrovství Moravy a Slezska v atletických disciplínách jednotlivých kategorií.

Ve vícebojích měla tentokrát hranická atletika jedinou zástupkyni. Michaela Hynčicová se v kategorii žen postavila společně se čtyřmi soupeřkami na start pětiboje. Pro Míšu to ale byl letos šestiboj. Vedle standardních disciplín – 60m překážek, výšky, koule, dálky a běhu na 800m, se musela vypořádat ještě s intenzivní migrénou. Ta se dostavila před startem překážek a vydržela až do zahájení v pořadí třetí koule. Míša překážky zvládla ve standardním čase 10,63s, v jejích možnostech jsou ale výkony o cca  0,5s lepší. Nejvýrazněji se momentální indispozice projevila asi při skoku do výšky, který Míša dokáže na úrovni 140cm. Tentokrát jsme byli rádi, že vyšel základ 129cm. Pokusy na 134 byly sice slibné, ale nakonec šla laťka – i když třeba jen patami – třikrát dolů.

Vrh koulí byl pro Míšu premiérou. Zvládla ji v rámci možností slušně (7,37m), i když i tady má momentálně na vrhy minimálně o 0,5m delší. Trochu zklamání přinesla dálka. Po slibných tréninkových skocích stabilně na úrovni 450cm, a sem tam i 470cm je výsledných 414cm trochu málo. Atmosféra závodu je prostě jiná a především u technických disciplín může výsledek dost ovlivnit. V závěrečné osmistovce – ve specifickém olomouckém tunelu, běhané na 100m dlouhé rovince s minimálními obrátkami a tedy bez ambic na hodnotné časy se Míša udržela mezi ženami na druhé pozici (2:51,80min.). Naplnila tak klasické „překonej sám sebe“, a v  konečném účtování si z Olomouce odvezla stříbrnou medaili za 2142 bodů.

Druhým šampionátem pořádaným o stejném víkendu v olomoucké hale bylo Mistrovství Moravy a Slezska ve vrhu koulí všech kategorií. Hranická atletika zde měla dva zástupce. Tím úspěšnějším byl junior Matyáš Řihák, který se výkonnostně momentálně pohybuje na republikové špici a sbírá už zkušenosti i na mezinárodním poli. Matyáš olomoucký závod suverénně ovládl a zaslouženě si odvezl zlato. Předvedl hned tři pokusy za patnáctimetrovou hranici, ten nejdelší měřil 15,46m. Nejbližšího soupeře za sebou nechal zhruba o 80cm. Mrzet ho mohlo pouze to, že v rozhazování se mu jeden pokus povedlo vrhnout za 16m. Snad si tento pokus schovává do závodu na Mistrovství ČR.

V soutěži mužů se předvedl druhý hranický vrhač Jaroslav Velčovský. Ani Jarda se v závodě neztratil, kouli vrhl do vzdálenosti nového osobního rekordu 12,93m, což mu vyneslo pěknou šestou pozici.

 

Výsledky vícebojů

Výsledky koule