Jdi na obsah Jdi na menu
 


Atleti zahájili letošní sezónu v Ostravě

10. 1. 2017

Halová sezóna 2017 započala pro většinu moravských atletů o víkendu 7. a 8. ledna v Ostravě. Oba dny zde probíhaly otevřené Krajské přebory Moravskoslezského kraje, v sobotu pro kategorie dospělých, dorostu a juniorů, v neděli se pak sešlo mladší a starší žactvo. Oba dva dny zde byl zároveň vložen i Krajský přebor Olomouckého kraje pro disciplíny na oválu od 150m do 3000m. Přebor pro krátké sprinty a technické disciplíny proběhne ve druhé části sezóny v Olomouci.

V sobotu se v ostravské hale představila pětice hranických borců. Největší zápřeh měl junior Adam Orava, který nastoupil ke třem disciplínám. Na šedesátce s překážkami si doběhl pro osobní rekord 9,08s. V kouli zaznamenal výkon 9,65m a ve výšce 1,79m. Vojtěch Vávra vyzkoušel svou rychlost mezi juniory na tratích 200m a 400m. Dvoustovku zvládl za 23,39s, dvojnásobnou trať pak v novém osobním rekordu za 51,53s. V obou disciplínách se stal krajským přeborníkem. Mezi silnými muži ve vrhu koulí startoval Jaroslav Velčovský, předvedl výkon 13,47m. A dva sprinteři na závěr. Na hladké šedesátce mezi muži zaběhl Tomáš Vašíček čas 7,49s a mezi juniory Michal Lejska 7,90s.

V neděli se v Ostravě představila desítka mladých atletů v hranickém dresu. Mezi staršími žáky se poprvé představil Lukáš Kobliha. První rok ve starší kategorii je vždy náročný, platí to i pro hranický sprinterský talent. Na hladké šedesátce zaběhl Lukáš čas 7,63s, čímž za svým osobákem zaostal o 14 setin. Naopak osobní rekord si zaběhl na třístovce - 39,74s. Prvním rokem v kategorii starších žákyň jsou i další tři hranické atletky, které v neděli v Ostravě startovaly. Kristýna Podjuklová běžela patnáctistovku. Sedm a půl dvoustovkových oválů zvládla za 5:47,73min., čímž se stala Krajskou přebornicí v této disciplíně. Terezie Kočnarová startovala ve své oblíbené kombinaci 60m a 300m. Na obou tratích zaostala lehce za osobáky, šedesátka za 8,93s a třístovka za 46,71s, na této trati obsadila druhé místo v hodnocení krajského přeboru. První oficiální atletické závody zde absolvovala Martina Coufalíková a nevedla si vůbec špatně. Šedesátka za 9,27s (s vypuštěným závěrem) a stopadesátka za 23,01s nejsou špatným startem do atletické kariéry.

Hraničtí mladší žáci v Ostravě startovali tři. Velmi pěkný osobní rekord 8,60s na šedesátce si zaběhl Karel Brychta, navíc si poprvé užil atmosféru finále. První halové závody má za sebou Ondřej Glet, jež velmi pěkně zaběhl závod na 800m v čase 2:48,10min. a vysloužil si bronzovou medaili v hodnocení krajského přeboru. Vojtěch Nevyjel měl náročný program, jelikož se mu v časovém pořadu křížila šedesátka a dálka, byly z toho výkony 9,42s a 3,69m.

A na závěr tři mladší žákyně. Nejlepšího výkonu dosáhla Julie Číhalová, která skočila do dálky velmi pěkných 4,35m. Hana Klanicová ve stejné disciplíně zaznamenala výkon 3,62m a na šedesátce 9,66s. Lucie Kočnarová na šedesátce zaběhla čas 10,42s a na stopadesátce 25,19s. 

Celkové výsledky