Jdi na obsah Jdi na menu
 


Atleti zahájili halovou sezónu v Olomouci

17. 1. 2012

První letošní halové závody absolvovali hraničtí atleti v sobotu 14. ledna v Olomouci. Jednalo se o Regionální přebory mužů, žen, juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek, tedy o méně důležité závody, na které se všichni atleti jezdí rozzávodit a zjistit, jak se na jejich výkonnosti podepsala zimní příprava.

Největší zastoupení měl oddíl SK Hranice mezi dorostenci, všichni tři běželi hladkou šedesátku. Nejrychlejší z nich byl Zdeněk Podjukl za 8,22s, jen o setinu za ním doběh David Rotrekl a o další tři setiny později doběhl Matyáš Řihák. Nikomu z nich se však ve velké konkurenci nepodařilo postoupit do finále. Navíc každý nastoupil ještě k jedné disciplíně. Zdeněk doběhl v závodě na 1500m šestý v čase 5:18,82min. Matyáš vrhl rovných deset metrů pětikilovou koulí a David po trápení se s rozběhem skočil 473cm do dálky.

V kategorii dorostenek nastoupila ke svým prvním závodům Tereza Krausová. Terka si vyzkoušela dvě disciplíny. V závodě na 1500m doběhla druhá v čase 6:19,67min. Na hladké šedesátce zaběhla čas 9,57s. Mezi muži ve skoku vysokém obsadil druhé místo Zbyněk Čech za pěkný výkon 185cm, v trojskoku závodil ve své kategorii jako jediný, skočil 12,90m.

Halová sezóna tedy započala v Olomouci, kde bude také další dva víkendy pokračovat. Na začátku února pak některé atlety čeká Mistrovství Moravy a Slezska, což bude pro mnohé vrchol letošní halové sezóny.

 

Celkové výsledky