Jdi na obsah Jdi na menu
 


Atleti testovali rychlost v Olomouci

29. 1. 2018

Pouze na šedesátimetrový sprint si vyjeli hraničtí atleti do Olomouce. V pátek 26. ledna se zde konaly Kontrolní závody staršího žactva a v sobotu 27. ledna pak Krajské přebory dorostu, juniorů, mužů a žen. Na obou podnicích měla hranická atletika své zastoupení.

Na pátečních závodech startovaly čtyři hranické starší žákyně a jeden starší žák. Pro děvčata to byl takový rychlostní test, jelikož všechny mají svou specializaci na delších tratích. Nejrychleji šedesátimetrový sprint zaběhla Adéla Dostálová za 8,83 s, těsně následovaná Terezií Kočnarovou (8,90 s), Veronika Svobodová finišovala v čase 9,06 s a Kristýna Podjuklová za 9,39s. Jediný hranický hoch byl Michal Ondroušek, pro jehož to byly vůbec první atletické závody, zvládl je bez problémů a šedesátku zaběhl za 8,28 s.

Výsledky

V sobotu startovala jediná hranická zástupkyně - juniorka Adéla Zdražilová. V rozběhu zaběhla čas 8,32 s, ve finále sice lehce cukla na startu a tím určitě ztratila pár setin, ale rozběhový čas ještě o setinu vylepšila. Čas 8,31 s je její nový osobní rekord a titul Krajské přebornice je pak už jenom takový bonus.

Výsledky