Jdi na obsah Jdi na menu
 


Atleti měli na konci roku formu

29. 12. 2013

Poslední halové závody roku 2013 mají za sebou hraničtí atleti. V pátek 20. prosince vyrazil Matyáš Řihák do Olomouce na Vánoční mítink ve vrhu koulí. Konkurence byla obrovská, ve všech kategoriích padaly velmi slušné výkony. V hlavní mužské kategorii dokonce startoval i medailista z Mistrovství Evropy a pátý muž Mistrovství světa, odchovanec olomoucké atletiky, Ladislav Prášil (zvítězil výkonem 20,62m). Matyáš se představil naposledy jako dorostenec, od ledna bude již junior. Dařilo se mu výborně, pětikilogramové náčiní poslal do vzdálenosti 14,95m, čímž nejenom zvítězil, ale opět si posunul svůj osobní (tedy i oddílový) rekord. Škoda jenom, že nepadlo těch 15 metrů.

V sobotu 21. prosince pak dvojice hranických starších žáků odcestovala s výpravou Olomouckého kraje do Prahy na Mezikrajové utkání staršího žactva. Konkurence byla na těchto závodech na úrovni Mistrovství republiky. Družstvo starších žáků Olomouckého kraje skončilo celkově těsně na čtvrtém místě. Hoši však nebyli kompletní, chyběla jim například největší opora, zraněný letošní trojnásobný mistr republiky Adam Röder z AK Olomouc, umístění tak mohlo být mnohem lepší. Z oddílu SK Hranice za kraj závodili Vojtěch Podjukl a Adam Orava.

Vojta se představil na trati 1000m. Byl nalosován do třetího, bohužel nejslabšího běhu. Poslední kolo a půl už dobíhal prakticky osamocen a neměl s kým do cíle bojovat. Čas 2:53,18min. je sice nový oddílový rekord, ale kdyby běžel Vojta v jiném běhu, mohl mít mnohem lepší hodnotu. Celkově obsadil jedenácté místo. Adam startoval netradičně na trati 300m. Adam je spíš výškař, ale v souboji o nominaci do Prahy ho přeskočil olomoucký závodník. Adam byl tedy dodatečně nominován na třístovku. Plán byl, zaběhnout ji pod 40 vteřin. To se mu těsně nepovedlo, Adam také doplatil na nasazení do běhu, svůj osmý rozběh vyhrál, ale stejně jako Vojta neměl na konci s kým bojovat. Čas 40,24s znamenal osobní rekord a šestnácté místo.

Všem třem závodníkům za předvedené výkony blahopřejeme. V novém roce je pak čekají další závody, sezóna bude gradovat v únoru přes Mistrovství Moravy až po Mistrovství republiky.

 

Výsledky z Olomouce

Výsledky z Prahy

 

Matyáš s Ladislavem Prášilem

Matyáš Řihák na stupních vítězů s Ladislavem Prášilem

 

1538912_619730201398037_1655771982_n.jpg

Výprava Olomouckého kraje, Vojta s Adamem vlevo