Jdi na obsah Jdi na menu
 


Atleti dovezli dvě medaile z Krajských přeborů ve vícebojích

13. 10. 2009

Jedenáctka převážně mladých atletů se v sobotu a neděli 10. – 11. října vydala do Olomouce na Krajské přebory ve vícebojích všech kategorií. Pro většinu z nich to byla vůbec první zkušenost s touto královskou disciplínou. Počasí atletice zrovna nepřálo, přesto se zástupcům hranické atletiky podařilo z Olomouce přivézt dvě medaile.

Mladší žactvo závodí v pětiboji, který se skládá z běhu na 60m překážek, hodu míčkem, běhu na 60m, dálky a osmistovky. V početně obsazené kategorii mladších žáků si nejlépe vedl Matyáš Řihák, který získal stříbrnou medaili velmi pěkným bodovým ziskem 1229 bodů. Čtvrté místo obsadil ve stejné kategorii Kryštof Kučera, páté Tomáš Pepernik, šesté Matěj Haša, třinácté Adam Orava a šestnácté Vojtěch Podjukl. Mezi mladšími žačkami byla Simona Losertová čtvrtá (1392 bodů), Tereza Kočnarová pátá (1215 bodů). Někteří z těchto atletů patří věkem ještě mezi přípravky, dá se tedy očekávat, že jejich výkony ještě porostou.

Starší žáci Zdeněk Podjukl a David Rotrekl absolvovali náročný devítiboj. Oproti klasickému desetiboji v něm chybí pouze běh na 400m, místo 100m hoši běží šedesátku a překážkový běh má vzdálenost 100m (oproti mužské stodesítce). Kluci se museli vypořádat například s technicky náročnými hody (oštěp a disk) nebo skokem o tyči. První zkušenost s náročným devítibojem znamenala šesté (Zdeněk) respektive sedmé místo (David). V kategorii žen vybojovala v sedmiboji titul krajské přebornice Klára Úlehlová pěkným výkonem 3635 bodů.

Kompletní výsledky najdete zde. Kdyby vám nesedělo pořadí, tak vězte, že ve výsledcích jsou i závodníci mimo Olomoucký kraj, nezapočítávají se tudíž do pořadí Krajského přeboru.

Fotografie najdete zde

Videa z překážek:

Adam a Vojta

Kryštof

Matěj a Matyáš

Terka a Simča

Tomáš

Zdeňa a David