Jdi na obsah Jdi na menu
 


Atleti dovezli čtyři medaile z Krajského přeboru staršího žactva

23. 2. 2012

Velmi pěkné výkony ozdobené čtyřmi medailemi, to byla v úterý 21. února výprava hranických atletů na Krajské přebory staršího žactva v hale. Do Olomouce vyrazila pětice závodníků, tři z nich dovezli domů cenné kovy.

Hned dvě medaile se podařilo vybojovat Pavlu Gadasovi. Ve skoku dalekém měl Pavel v soutěži pouze dva měřené pokusy, zbytek přešlápl, i tak mu to stačilo na vítězství. Boj s rozběhem ho ale stál cenné centimetry, výkon 543cm je daleko za jeho možnostmi. To v běhu na 60m zaběhl velmi pěkný čas 7,70s (halový osobní rekord) a byla z toho stříbrná medaile.

Druhou zlatou medaili vybojovala Lucie Tomečková, hned prvním pokusem ve vrhu koulí poslala tříkilogramové náčiní do vzdálenosti nového osobního rekordu 8,07m. Lucka nastoupila ještě ke skoku dalekému, kde si také vytvořila nový osobní rekord 372cm, na postup do finále to však nestačilo, obsadila devátou pozici. Čtvrtý cenný kov vybojoval Kryštof Kučera v závodě na 800m. Hned po startu se zařadil na druhé místo, které udržel až do cíle, čas 2:29,39min. je jeho novým halovým osobním rekordem. Kryštof závodil také ve skoku dalekém a měl zde podobný problém s rozběhem jako Pavel, pouze dva měřené pokusy, ten delší (467cm) dokonce skákal ze druhé nohy, stačilo to celkově na šestou pozici.

Sice první v cíli, ale bez medaile, byl Vojtěch Podjukl v závodě na 3000m. Vojta měl smůlu, že na tuto dlouhou náročnou trať byl jako jediný přihlášený žák, závod tedy absolvoval s žákyní, která byla ve své kategorii rovněž sama. V prakticky sólo závodě zaběhl na poměry olomoucké haly velmi slušný čas 11:41,74min. Svou rychlost pak ještě Vojta otestoval na hladké šedesátce, kterou zaběhl za 9,63s. Posledním závodníkem do hranické party byl Adam Orava. Adam nastoupil k běhu na 800m, kde doběhl devátý v čase 2:48,62min. V běhu na 60m zaběhl čas 8,78s, což mu vyneslo jedenácté místo.


Celkové výsledky