Jdi na obsah Jdi na menu
 


Atleti budou i v Hranicích "Spolu na startu"

24. 5. 2020

spolu-na-startu_2radky_barva.jpg

Covidová pandemie postihla prakticky všechny sporty a ani atletika není výjimkou. Ale zdá se, že se konečně blýská na lepší časy a atletická sezóna přece jen letos oficiálně začne. Na několika stadionech už se v menších počtech závodilo i v květnu, ale to hlavní teprve přijde. Na pondělí 1. června vyhlásil Český atletický svaz celorepublikovou akci s názvem "Spolu na startu".

Do projektu se zapojilo zhruba 180 atletických oddílů, tedy téměř všechny, které mají, když už ne regulérní stadion, tak alespoň nějaký plácek, kde se dá závodit. Hranice nejsou výjimkou a na místním stadionu na Den dětí bude atletický oddíl SK Hranice, z.s. pořádat menší atletický mítink. Vzhledem k tomu, že se závodí po celé republice, tak pořadatelé neočekávají nával závodníků z jiných oddílů a závody tak budou hlavně pro místní atlety kategorií od mladšího žactva nahoru. Většina atletů už má regulérní "závodní absťák" a tak se opravdu těší, že opět zakleknou do bloků. Začátek závodů je v 16,30.

Vlajkovou lodí celého projektu bude mítink na Kladně, kde se před kamerami České televize od 17 hodin představí přední čeští reprezentanti. Z ostatních stadionů budou pořadatelé zasílat fotografie a krátká videa, která by měla být na kladenském mítinku promítána. Alespoň na dálku tak budou propojeni atleti z celé republiky.

Propozice