Jdi na obsah Jdi na menu
 


Atleti bilancovali letošní sezónu

6. 12. 2009

Atletický oddíl SK Hranice sice patří spíše k menším klubů, ale i tak zde vyrůstají atleti schopni konkurovat i republikové špičce. V letošním roce se nejlépe vedlo Petře Vašinové. Petra na své nejsilnější trati 800m obsadila na Mistrovství republiky juniorek čtvrté místo, na Mistrovství republiky dospělých a na MČR do 22 let pak pátá místa. Letos si Petra vylepšila osobní rekord na vynikajících 2:13,69 min.

Hraničtí atleti dovezli řadu medailí z Mistrovství Moravy v hale i venku. Na halovém Mistrovství Moravy vybojovaly titul Klára Úlehlová mezi ženami a Magdaléna Havlínová mezi juniorkami, obě na trati 400m. Na Mistrovství Moravy na dráze pak získala Klára Úlehlová stříbro v běhu na 400m a bronz na dvoustovce, Petra Vašinová rovněž bronz na 200m, ale v kategorii juniorek. Klára Úlehlová vybojovala také titul Mistryně Moravy ve víceboji v hale a bronzovou medaili na Mistrovství Moravy ve víceboji venku.

Hlavní část závodní činnosti hranických atletů však spočívá v účinkování ve II. národní lize. V letošním roce hranický oddíl postavil družstvo mužů a po delší pauze i družstvo žen. Obě družstva si před začátkem sezóny dala za cíl postoupit po čtyřech základních kolech do baráže o I. ligu. Po součtu všech čtyř kol nakonec muži postoupili do baráže ze třetí, ženy ze čtvrté pozice. Pro družstvo mužů nejvíce bodů vybojovali Radek Masař, Zbyněk Čech, Pavel Mráz, Jan Polášek, Zbyněk Šebesta a Petr Korábečný, další atleti také přispěli velkým počtem bodů. V baráži se největším oporám nedařilo jako vždy, celkově tedy muži v baráži obsadili osmé místo, v dosahu však bylo minimálně místo šesté, na které chybělo pouze 11 bodů. Ambice na příští rok tak budou určitě vyšší.

Z hranického družstva žen vybojovaly nejvíce bodů Klára Úlehlová, Michaela Kasparová, Halka Doubravová, Zdeňka Tvrdá, Iva Podjuklová a Kateřina Pokorná. Velkou porcí bodů také přispěly hostující závodnice zejména z Opavy, Brna a Vítkovic. V baráži ovšem tyto opory chyběly. Celkově družstvo žen tedy skončilo deváté. Letos to byla jeho první sezóna, takže už postup do baráže se dá považovat za úspěch. V příštích letech bude jistě bojovat o vyšší příčky.

Petra Vašinová a Magdaléna Havlínová byly velkými oporami družstvu AK Kroměříž v I. národní lize, za které hostovaly. Celkově se tedy dá letošní sezóna považovat za průměrnou. V dalších letech by se oddíl velmi rád opět po delší době dočkal medaile z mistrovství republiky. Petra Vašinová k ní měla v posledních sezónách velmi blízko.