Jdi na obsah Jdi na menu
 


Adéla Zdražilová zvládla velmi pěkně sedmiboj

29. 9. 2015

Na svůj první start v sedmiboji bude dlouho vzpomínat Adéla Zdražilová. Překonala si v něm hned pět osobních rekordů. Víceboje se konaly ve středu a ve čtvrtek 23. a 24. září v Přerově.

První disciplínu, běh na 100m překážek, zvládla za slušných 19,09s, překážky zatím běhá na 4 kroky, až se dostane na 3 kroky, bude tam jistě velký posun dopředu. Druhá disciplína jí přinesla nejvíce radosti. Ke skoku do výšky nastupovala s osobním rekordem 132cm, v Přerově si však konečně naměřila rozběh a posunula se na výborných 141cm. Ve vrhu koulí předvedla 6,56m. První den zakončila stopadesátkou v novém osobáku za 20,66s, zde nasbírala nejvíce bodů. První disciplínou druhého dne je skok daleký, tady trochu bojovala s rozběhem, ale i tak si posunula osobní rekord na 410cm. V následném oštěpu o 22cm přehodila dvacetimetrovou hranici. V závěrečné osmistovce finišovala ve slušném čase 2:37,8min.

Celkový bodový součet 3135 bodů jí vynesl druhé místo na dohled vítězce, přerovské Nikole Dvorské. A vzhledem k tomu, že z hranických atletek kategorie staršího žactva zatím nikdo v sedmiboji nestartoval, stanovila tak Adéla nový oddílový rekord.