Jdi na obsah Jdi na menu
 


Adéla Zdražilová devátou ženou na Mistrovství ČR

25. 2. 2020

Parádně načasovanou formu na vrcholu sezóny prodala sprinterka atletického oddílu SK Hranice Adéla Zdražilová. V sobotu 22. února se jako jediná hranická zástupkyně představila na Mistrovství ČR mužů a žen v Ostravě. Adéla Zdražilová je v kategorii žen prvním rokem a do Ostravy se mezi 24 vybraných závodnic na 400 m nominovala časem 58,09 s.

Adéla Zdražilová má poměrně široký záběr disciplín, od sprintů po osmistovku, zvládá víceboj, venku se věnuje především trati 400 m překážek. V hale jí však nejlépe sedí právě čtyřstovka. Svůj osobní rekord 58,09 s si zaběhla tři dny po Mistrovství Moravy a Slezska v pětiboji, bylo tedy pravděpodobné, že tam jsou ještě rezervy. A ty naplno využila právě na Mistrovství ČR mužů a žen. Z 24 vybraných závodnic měla 15. čas. Byla nasazena do třetího ze čtyř rozběhů do poměrně výhodné třetí dráhy.

Na postup do šestičlenného finále příliš pomýšlet nemohla, na to zde byly jiné adeptky, ale chtěla si zaběhnout nový osobní rekord, ideálně čas pod 58 s. Hned po startu bylo zřejmé, že Zdražilová běží na výborný čas. Na seběhu po 150 metrech si pohlídala třetí místo, na protilehlé rovince se stále držela za dvojicí favoritek a v tomto pořadí také děvčata doběhla do cíle. Zdražilové zasvítil na světelné tabuli čas 57,33 s. Parádní o tři čtvrtě vteřiny posunutý osobní rekord. Vrchol sezóny, jak má být. V součtu všech běhů obsadila Zdražilová výborné deváté místo. Na postup časem bylo potřeba běžet 56,45 s, vítězka posledního rozběhu postupovala přímo ještě pomalejším časem 56,63 s. Třeba to Zdražilové vyjde příští rok. S trenérkou Klárou Úlehlovou mají teď trochu zamotanou hlavu, jakou hlavní disciplínu zvolit na letní sezónu - 400 m hladkých nebo s překážkami. Každopádně teď bude následovat zasloužený odpočinek a pak příprava na letní sezónu, do které budeme držet palce, hlavně ať vydrží zdraví.

Výsledky

Fotky