Jdi na obsah Jdi na menu
 


Adéla Zdražilová desátá na dvoustovku, patnáctá na čtyřstovku na MČR

14. 3. 2022

Halový republikový šampionát mužů a žen se konal v sobotu a neděli 5. - 6. března v ostravské atletické hale. Jedinou hranickou zástupkyní na domácím vrcholu atletické halové sezóny byla Adéla Zdražilová. Ta se svými výkony nominovala na dvoustovku a čtyřstovku.

V sobotu jako první nastoupila ke čtyřstovce. Letošní nejlepší výkon 58,37 s, který zaběhla už v lednu na vložených závodech, jí přisoudil třetí dráhu ve druhém ze čtyř rozběhů. Na postup do šestičlenného finále v podstatě nemohla pomýšlet ani teoreticky, cílem však byl letošní nejlepší výkon. Po seběhu se zařadila na čtvrté místo a tam zůstala až do cíle. V cíli si však vyčítala, že se na seběhu nepoprala o třetí pozici, jelikož v náběhu do druhého kola ji závodnice před ní brzdila. S výsledným časem 58,30 s však nakonec po letošní přípravě přerušené zraněním mohla být spokojená. Celkově na Mistrovství ČR obsadila patnáctou pozici.

V neděli pak byla na programu poloviční trať, kam se Zdražilová nominovala výkonem 25,71 s. z lednového mítinku Ostrava Indoor I. Technický delegát jí přisoudil druhou dráhu ve druhém rozběhu. Start a výběh první zatáčky se jí povedl, ovšem následnému běhu jako by chyběl rozsah pohybu. Cílem proběhla v čase 26,21 s, s čímž rozhodně spokojená nebyla, celkově obsadila desátou pozici.

Výsledky

Fotky