Jdi na obsah Jdi na menu
 


Adéla Dostálová vicemistryní republiky !!!

8. 3. 2021

Atletické tréninky v této době rozhodně nejsou ideální, stěžují je hygienická opatření, letošní mrazivá a sněhová zima také příliš nepomohla. Ale jak se říká: "Těžko na cvičišti, lehko na bojišti." To rozhodně platí i v případě hranické juniorky Adély Dostálové. Ta si už v letošní halové sezóně posunula osobní rekord na osmistovce na únorovém Mistrovství ČR mužů a žen na 2:16,48 min. Hlavní vrchol sezóny pro její kategorii ji ale teprve čekal. V sobotu a v neděli 6. - 7. března proběhlo v Ostravě Mistrovství ČR dorostu a juniorů.

Pořadatelé měli těžkou práci už se samotným výběrem závodníků, jelikož Český atletický svaz nedostal výjimku na pořádání přípravných závodů pro dorosty a juniory. Vybíralo se tak i podle loňských výkonů. Pár atletů těchto kategorií si zazávodilo v Praze na Halové lize dospělých (to se naštěstí týkalo i Adély Dostálové), ale pro spoustu mladých atletů bylo Mistrovství republiky jediným závodem této halové sezóny. Všechny závody samozřejmě probíhali za přísných hygienických opatření.

Adéla Dostálová patřila v závodě na 800 m juniorek k adeptkám cenného kovu, měla čtvrtý čas ze šestnáctky vybraných závodnic. Jedna z atletek s lepším časem se nakonec neprezentovala. V sobotu Dostálová nastoupila ke druhému rozběhu, ve kterém si počínala mazácky, v klidu a s přehledem si doběhla na druhém přímo postupovém místě v čase 2:19,81 min. a pošetřila spoustu sil na nedělní finále.

Ve finále podle předpokladu vyrazila dopředu jasná favoritka, česká rekordmanka Pavla Štoudková z Brna. Adéla Dostálová se také nešetřila a táhla ten zbylý vláček závodnic prakticky celý závod. Na začátku posledního kola se sice přes ni na chvíli dostala Mihalíková z Břeclavi, ale Dostálová ukázala srdce bojovnice a druhé místo si vzala zpět a udržela ho až do cíle. Cílem proběhla ve skvělém osobním rekordu 2:15,10 min. Po bronzu z venkovní osmistovky z roku 2019 to je pro svěřenkyni trenérky Kláry Úlehlové druhá medaile z Mistrovství ČR. Krásná odměna za tréninkovou dřinu. Moc gratulujeme.

Výsledky

Fotky