Jdi na obsah Jdi na menu
 


Adéla Dostálová bronzová na Mistrovství Moravy

5. 6. 2018

Krásný brněnský stadion s modrým tartanem Pod Palackého vrchem hostil v neděli 3. června Mistrovství Moravy a Slezska staršího žactva. Konkurence byla obrovská, celkem se sjelo do Brna 334 žáků a žákyň ze 41 oddílů. Hranický atletický oddíl vyslat tři zástupkyně něžného pohlaví.

Jako první ke své disciplíně nastoupila Veronika Svobodová, která se utkala s dalšími 33 závodnicemi v závodě na 800m. Byla nasazena do prvního (nejrychlejšího) běhu a rozběhnuté tempo jí sedlo přímo skvěle. Po seběhu se zařadila na čtvrté místo, kde vydržela po značnou část závodu. Ve druhém kole se před ni sice dostaly další závodnice, ale ve finiši Veronika příliš nezaostávala. Sedmé místo je ve vysoké konkurenci skvělým umístěním a odměnou je jí výrazný osobní rekord 2:25,65 min.

Téměř ke konci dlouhého časového programu se běžel závod na 1500m i s dvojnásobnou hranickou účastí. Po startu se držela dlouhou dobu velká část patnáctičlenného startovního pole pohromadě, z klubka začaly závodnice odpadat až ve druhém kole, bohužel jednou z nich byla i hranická závodnice Kristýna Podjuklová, naopak Adéla Dostálová se stále držela v čelní skupince. Do závěrečného kola nabíhaly favoritky prakticky pohromadě. Zhruba 300 metrů před cílem se odpoutala domácí závodnice Svobodová, Adéla Dostálová se společně s bruntálskou Navrátilovou vydaly na stíhací jízdu. Svobodová dlouhý finiš dovedla do vítězného konce, za ní doběhla Navrátilová, na Adélu Dostálovou zbylo těsně třetí místo. Ale bronzová medaile jí jistě potěšila stejně jako osobní rekord poprvé pod 5 minut - 4:59,12 min. Kristýna Podjuklová potvrdila své tabulkové postavení, se kterým nastupovala do závodu a doběhla desátá necelé dvě desetiny od osobního rekordu (5:23,71 min.).

Výsledky

Fotky