Jdi na obsah Jdi na menu
 


Áčko mužů bojovalo o udržení v první lize

22. 8. 2016

V sobotu 20. srpna vyrazila velmi úzká sestava hranických atletů k závěrečnému kolu první atletické ligy. Vinou zranění a termínové kolize do Olomouce vyrazilo pouze sedm závodníků. Šlo o hodně, už v sobotu mohli rozhodnout o tom, zda se v první lize udrží i pro příští sezonu. Byť odevzdali vše, co mohli a všichni bodovali, na zdolání Zlína to velmi těsně nestačilo. Při rovnosti hlavních bodů o 2,5 pomocného bodu skončili poslední. Absence většiny sprinterů a větší části vrhačů tak byla výrazně znát. Počasí bylo až na protivítr v rovince příznivé a tak hrstce statečných nijak nebránilo v boji.

Nejvýraznější postavou hranického týmu byl hostující Markus Adrien Drozda. Na krátkých překážkách druhý, na dlouhých třetí a na dvoustovce čtvrtý – to je opravdu slušná bilance. Junior Vojta Podjukl opět dokázal, že roste do špičkového vytrvalce – na 1500m třetí, půlka pod 2 minuty a páté místo znamenaly nemalý bodový příděl 14 bodů. Svaťa Uvízl dodal stejný počet bodů za páté místo ve výšce, šesté na krátkých překážkách a osmé v trojskoku. Václav Bitala vybojoval čtvrté místo na 5000m, na 1500m skončil sedmý. Jarda Velčovský opět stabilně koulí vrhl ke 14 m a vybojoval páté místo, k tomu tentokrát získal i bodík v disku. Dlouhodobé zranění kolene neopustilo Zbyňka Čecha, přesto doskákal pro osmé místo ve výšce a desáté v trojskoku. Kdo mohl, tak nastoupil do štafety 4x400m, čtveřice ve složení Drozda, Podjukl, Bitala a Uvízl na závěr vybojovala šesté místo.

Výčet uzavírá obětavý Petr Havránek, který vyšlapal šesté místo v chůzi. Výsledek bohužel odpovídá početnosti týmu, naděje na nesestoupení ovšem žije, protože v posledním kole II. ligy může prvoligovou příslušnost udržet B tým, který svou soutěž vede a v případě vítězství by to znamenalo, že atleti z Hranic v první lize zůstanou i v další sezóně.

Výsledky

Fotky