Jdi na obsah Jdi na menu
 


Závodní sezónu na hranickém stadioně ukončila mládež

18. 10. 2010

Poslední letošní závody na hranickém atletickém stadioně proběhly v úterý 12. října. Závodní sezónu uzavřely děti a mládež z domácího oddílu SK Hranice. Potvrdil se zde nárůst počtu dětí navštěvujících atletiku. Počasí sice atletice příliš nepřálo, byla zima a foukal studený vítr, ale i tak se na start čtyřech disciplín postavilo celkem 58 mladých závodníků. Nejpočetnější byly kategorie těch nejmenších. Všichni mladí atleti závodili v běhu na 60m, ve skoku dalekém, v hodu míčkem (starší žáci v hodu oštěpem) a běhu na 150m (2003 a ml.), 300m (2002 – 1999) nebo 800m (1998 a st.). Vyhlašovala se zvlášť každá disciplína v každé kategorii.

Nejmenších dívek ročník narození 2003 a mladší závodilo 17. Ve dvou disciplínách zvítězila Alexandra Vymětalíková (60m a 150m), míčkem nejvíce hodila Markéta Pastorková a do dálky nejvíce skočila Kristýna Podjuklová. Stejně starých hochů se postavilo na start 18. Nejvíce prvních cen si odnesl František Randýsek, který zvítězil hned ve třech disciplínách (60m, 150m a dálka). Hod míčkem v této kategorii vyhrál Aleš Nedělka. V kategorii přípravek hochů (2001 – 02) zvítězil v dálce a běhu na 300m Ondřej Dokoupil, šedesátku vyhrál Jan Kaspar, míčkem nejvíce hodil Martin Klinkovský. Mezi stejně starými dívkami si první ceny rozdělily dvě závodnice, Markéta Vanduchová za 60m a dálku a Jana Dvořáková za míček a 300m.

V kategorii předžáků (1999 – 00) si tři první ceny odnesl Jaromír Šenkeřík (60m, dálka, 300m), v míčku zvítězil Jiří Križan. Hodně podobně dopadla i kategorie předžaček. Stejné tři disciplíny jako Jarda vyhrála Simona Losertová, v míčku zvítězila sestra Jirky - Magdaléna. Mezi mladšími žáky se opět ze třech vítězství radoval jeden závodník, Pavel Gadas vyhrál 60m, dálku a míček, běh na 800m opanoval Vojtěch Podjukl. Starší žáci si první místa rozdělili. Matyáš Řihák vyhrál v dálce a hodu oštěpem, David Rotrekl v běhu na 60m a Zdeněk Podjukl v běhu na 800m.

Všichni závodníci si odnesly sladké odměny, ti nejlepší i něco navíc. Těmito domácími závody letošní sezóna pro mladé hranické atlety skončila. Nyní je čeká přesun z dráhy do tělocvičen a během zimní sezóny halové závody. Doufejme, že se zde bude mladým hranickým závodníkům dařit stejně dobře jako venku.

 

Celkové výsledky