Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zakončili jsme halovou sezónu

19. 3. 2014

Mistrovství republiky dorostu a juniorů, na kterém se hraničtí atleti úspěšně představili, letošní halová sezóna neskončila. Následovalo ještě pár závodů, na kterých mohli závodníci prodat, co stihli v zimě natrénovat.

Ve čtvrtek 27. února se v Otrokovicích na Mezinárodním atletickém mítinku představil Zbyněk Čech. Se svým výkonem mohl být spokojený, ve velké konkurenci ve skoku vysokém předvedl skok na úrovni 183cm, čímž si vysloužil jedenácté místo.

V sobotu 8. března se v Ostravě na Březnovém mítinku ve vrhu koulí představil junior Matyáš Řihák. Matyáš závodil hned ve dvou kategoriích. Ve své kategorii juniorů při vrhu šestikilovým náčiním zvítězil výkonem 13,75m. Z tréninkových důvodů pak nastoupil i k závodu mužů, náčiní o váze 7,26kg poslal do vzdálenosti 12,01m a obsadil tak páté místo. O stupínek před ním skončil ostravský odchovanec závodící v barvách SK Hranice Jaroslav Velčovský, který předvedl výkon 12,39m.

V sobotu 15. března se pak konaly hned dvoje halové závody. Ve Valašském Meziříčí pořádali již 38. ročník Tradiční valašské laťky, závodu ve skoku vysokém se skvělou atmosférou. Mezi dorostenci obsadil Adam Orava sedmou pozici za výkon 170cm. Desátou příčku mezi juniory za 175cm si vysloužil Svatopluk Uvízl. Jedenáctý mezi muži za 180cm pak skončil Zbyněk Čech, v tomto závodě se skvěle na závěr sezóny představil český reprezentant Jaroslav Bába, který překonal laťku ve výšce 226cm.

Ve stejný den vyjela trojice starších žákyň do Olomouce na Oddílové víceboje, které pořádá každý rok atletický oddíl SK Přerov. Trojice hranických děvčat závodila v pětiboji složeném z běhu na 60m překážek, skoku vysokého, vrhu koulí, skoku dalekého a běhu na 800m. Nejlépe si v celkovém součtu vedla Tereza Birnbaumová, která obsadila sedmou příčku výkonem 1385 bodů. Nejvíce bodů získala v běhu na 60m překážek, kde vytvořila výkonem 11,62s nový halový oddílový rekord v kategorii starších žákyň. Celkově na osmém místě skončila Adéla Zdražilová za bodový součet 1311 bodů. Desátou příčku vybojovala Nikol Benešová ve výkonu 1168 bodů.

 

Výsledky z Otrokovic

Výsledky z Ostravy

Výsledky z Valmezu přímo na stránkách závodu

Výsledky z Olomouce