Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výsledky Jarního běhu v Přerově a chůze v Olomouci

8. 4. 2014

V sobotu 29. března se šestnáct hranických atletů zúčastnilo Jarního běhu v Přerově. Závod byl zároveň pořádán jako Krajský přebor v přespolním běhu. Pořadatelé z oddílu SK Přerov připravili náročné trasy. Mladí atleti až do starších žáků měli trať vytyčenou v areálu stadionu, po trávě i po tatranu, s výběhy a seběhy valů okolo dráhy. Starší atleti pak vyběhli na delší trasu mimo stadion.

 Z hranických závodníků se na stupně vítězů prosadily dvě atletky. V kategorii žen G zvítězila Iva Podjuklová, ženy běželi trať dlouhou 9km, celkově mezi všemi ženami Iva skončila sedmá. Adéla Dostálová si doběhla pro bronz v kategorii přípravka dívky. Těsně pod stupni vítězů na čtvrtém místě závod dokončil mladší žák Daniel Burdej. Pátá místa obsadili Ladislav Procházka (přípravka hoši) a Martin Závora (starší žáci). Martin Vavřík doběhl sedmý (přípravka hoši), Eliška Melichaříková desátá (přípravka dívky). Jedenáctí skončili Laura Lapčíková (nejmladší dívky), Jan Baar (přípravka hoši) a Martin Zápotocký (mladší žáci). Dvanácté místo obsadil Jakub Hrazdil (nejmladší hoši), třinácté Leona Berná (nejmladší dívky), patnácté Kristýna Podjuklová a šestnácté Tereza Zápotocká (obě přípravka dívky). Na trať hlavního závodu mužů na 9km vyběhli Vojta a Zdeněk Podjuklovi. Z celkového počtu 51 závodníků doběhli Vojta na výborném devátém místě a Zdeněk na dvacátém místě.

Ve stejný den se konal také závod Olomoucká dvacítka v chůzi. Součástí tohoto prestižního závodu s mezinárodní účastí byl také závod na 10km chůze, který se započítává do prvního kola II. ligy mužů. Z hranických borců ze závodu zúčastnili dva atleti. Body do ligy si však připočítal pouze jeden z nich. Rozhodčím se nelíbil styl Václava Žabíčka a zhruba v polovině trati jej diskvalifikovali. Do cíle se podařilo dorazit Tomáši Kalinovi. Ze závodníků, kteří se počítají do naší skupiny ligy, obsadil čtvrté místo, připsal tedy hranickému družstvu cenných sedm bodů do prvního kola ligy, které se bude konat na hranickém stadioně v sobotu 17. května.

 

Výsledky z Přerova

Fotky z Přerova

Výsledky z Olomouce