Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výsledky Běhu vítězství, Hranické dvacítky a Hranické desítky 2022

10. 4. 2022

V sobotu 9. dubna jsme pořádali tradiční závody - 53. ročník Běhu vítězství, 49. ročník Hranické dvacítky a 6. ročník Hranické desítky. Závodů se zúčastnilo celkem 207 atletů (147 BV + 43 H20 + 17 H10). 

Výsledky najdete zde

V sobotu 9. dubna brzo ráno to v Hranicích venku vypadalo, že se všichni čerti žení. Intenzivní déšť a zima a prudký vítr do toho není zrovna ideální počasí na pořádání běžeckých závodů. Ovšem už kolem osmé ráno se běžecký Pánbůh smiloval nad pořadateli z atletického oddílu SK Hranice a 53. ročník Běhu vítězství, 49. ročník Hranické dvacítky a 6. ročník Hranické desítky tak mohli proběhnout za relativně příznivého počasí a hlavně bez deště. Do Hranic se nakonec sjelo více než dvě stě mladých i starších běžeckých nadšenců.

Dětí v rámci Běhu vítězství, který je zařazen do běžeckého poháru dětí a mládeže Olomouckého kraje, se představilo celkem 147, v některých kategoriích bylo skoro třicet závodníků. Závodníci domácího oddílu vybojovali celkem deset medailí. Své kategorie opanovali Hodei Ricón (prďoši hoši), Jan Pečeňa (nejmladší hoši), Valérie Klevarová (přípravka dívky) a Sabina Tvrdoňová (mladší žákyně).

V hlavním závodě na 20 km, který je součástí Velké ceny vytrvalců Olomouckého kraje, se představilo celkem 43 vytrvalců. Mezi muži byl nejrychlejší již poněkolikáté kroměřížský Tomáš Blaha, trať zvládl za 1:15:17. Ženskou kategorii opanovala Veronika Drtilová z Litovle za 1:30:57.

Šestý ročník Hranické desítky měl tentokrát vítkovického vítěze, junior Daniel Indra zvítězil suverénně za 36:12. Mezi ženami byla nejrychlejší Renata Veselská z Drahotuš za 44:50.