Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vojtěch Podjukl šestý na Mistrovství ČR v krosu

19. 11. 2016

Velmi pěkným výsledkem zakončil letošní sezónu hranický atlet Vojtěch Podjukl. V sobotu 19. listopadu vyjel jako jediný hranický zástupce do Prahy na Mistrovství ČR v krosu. Závody se konaly v golfovém areálu v Motole.

Pořadatelé připravili velmi náročnou trať. Kategorie juniorů, do které Vojta spadá prvním rokem, měla na programu šestikilometrový závod, tedy tři dvoukilometrové okruhy s prudkým stoupáním hned v první části. Vzhledem k dopravní dostupnosti Prahy se na závodech sešla skutečně obrovská konkurence. Největší počet startujících vyrazil na trať hned ve dvou kategoriích, v mladších žákyních a starších žácích startovalo shodně 87 atletů. Krosová "republika" je oproti té dráhové navíc těžší v tom, že se zde sejde opravdu kompletní vytrvalecká špička ze všech běžeckých disciplín včetně silničních běhů a běhů do vrchu.

V kategorii juniorů měl Vojta 53 soupeřů. Tato kategorie startovala jako poslední, trať už tedy byla silně rozbahněná. Hned po startu šla dopředu skupinka favoritů a nastolila opravdu ďábelské tempo. Vojta se k této skupině dotáhl na začátku druhého kola, ovšem ve stoupání mu opět utekli. Ve třetím kole již Vojtovi docházeli síly, ale udržel velmi pěkné šesté místo, ztráta na prvního byla zhruba 1:20. Vojta byl se svým výsledkem spokojený, jelikož za sebou nechal i dříve silnější soupeře.

Forma jde tedy Vojtovi stále nahoru. A to je dobře, jelikož bude junior i příští rok a má tedy možnost své výsledky ještě vylepšit.

Celkové výsledky