Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vojtěch Podjukl reprezentoval na Mezistátním utkání

10. 7. 2018

Po třech letech měla hranická atletika opět zastoupení mezi českými reprezentanty. Naposledy v roce 2015 reprezentovali na mezistátních závodech vrhač Matyáš Řihák a běžec Vojtěch Podjukl. A právě Vojtěch Podjukl svoje působení v reprezentaci letos zopakoval.

Ale pojďme popořadě. Vojtěch Podjukl letos opět v soutěži družstev hostuje za extraligový tým Atletického klubu Olomouc. Startuje vždy na své hlavní trati - 3000 m překážek neboli stýplu. Ve druhém extraligovém kole v neděli 1. července v Ostravě se mu skvěle zadařilo. Doběhl třetí ve skvělém čase 9:14,13 min. Osobní rekord si posunul o neuvěřitelných 18 vteřin. Tímto časem se zařadil na sedmé místo celorepublikových tabulek, ale hlavně na druhé místo mezi muži do 22 let, čímž si vysloužil nominaci na Mezistátní utkání mužů a žen kategorie do 22 let mezi Polskem, Českou republikou, Maďarskem a Slovinskem, které hostil v neděli 8.7. polský Krakow.

Samotné reprezentační vystoupení už pro Vojtu tak ideální nebylo. Celý týden po extraligovém startu se cítil špatně, nejspíš se podepsala únava po náročném závodě. Rozcvička už probíhala trochu lépe, ale v samotném závodě opět cítil velkou únavu. Navíc závod byl od startu rozběhnutý příliš rychle, první kilometr byl pod 3 minuty. Zbytkem závodu se pak Vojta protrápil, doběhl sedmý za 9:55,48 min. Českému týmu přispěl dvěma body k celkovému druhému místu.