Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vojtěch Podjukl pátý na MČR v krosu

21. 3. 2011

Sníh, voda, bláto a zima, tak to vypadalo v sobotu 19. března v areálu kempu Baldovec v Drahanské vrchovině. Atletický klub Prostějov zde pořádal Mistrovství České republiky v přespolním běhu všech kategorií. Náročné podmínky výborně sedly mladému hranickému běžci Vojtěchu Podjuklovi, který vybojoval páté místo v kategorii mladších žáků.

Vojta měl sice opatrný start, ale brzo se prokousal do čelní skupinky, kde se držel po většinu závodu. Náročná dvoukilometrová trať plná kopců, seběhů a hlavně bláta početné startovní pole značně roztrhala. Vojta se udržel mezi prvními, v závěru sice přišel o čtvrté místo, i tak je ale páté místo na Mistrovství ČR je vynikajícím výsledkem a velkým příslibem do budoucna.

V Baldovci nastoupili k závodu ještě dva další hraniční atleti, těm naopak náročné podmínky vůbec nevyhovovaly, v jejich silách by za normálních podmínek byly mnohem lepší výsledky. Mezi staršími žáky se představil Kryštof Kučera. Kryštof je zaměřením spíše půlkař, tříkilometrová trať tedy na něj byla poměrně dlouhá. Závod dokončil na 28. místě. Dorostenec Zdeněk Podjukl se náročného terénu vyloženě zalekl, 4 kilometry běžel velmi opatrně, v jeho možnostech bylo mnohem lepší než 37. místo, ovšem ne každému takovéto podmínky vyhovují. Pro oba to však byla obrovská zkušenost.

 

Fotografie

Celkové výsledky