Jdi na obsah Jdi na menu
 


Velká konkurence na závodech v Prusinovicích

25. 2. 2014

První letošní závody mimo dráhu (tedy tzv. přespolák) mají za sebou někteří hraničtí atleti. Halová atletická sezóna ještě neskončila, sezóna na dráze je ještě daleko, období konce února až konce dubna tak pravidelně vyplňují závody na silnici, po polních a lesních cestách, které jsou tak výbornou součástí přípravy na letní sezónu. Jedním z prvních takových závodů bývá i Rohálovská desítka v Prusinovicích. Závody jsou každý rok skvěle obsazené jak v žákovských kategoriích, tak v hlavním závodě na 10km, kde letos startovalo rekordních 576 běžců.

V žákovských kategoriích startovalo šestnáct mladých atletů z oddílu SK Hranice. V některých kategoriích startovalo i přes třicet dětí. Medaili se podařilo vybojovat pouze Leoně Berné, která doběhla v kategorii nejmenších holek (ročník narození 2007-08) na třetím místě. Pro čtvrté místo si doběhla Adéla Dostálová (přípravka dívky), páté vybojoval Martin Vavřík (přípravka hoši), osmé Tereza Birnbaumová (starší žákyně). Devátí doběhli Adam Černý (ml. přípravka hoši) a Sofie Šváčková (nejmenší holky). Na desátém místě skončili Ladislav Procházka (přípravka hoši), Martin Zápotocký (mladší žáci) a Petr Hón (nejmenší kluci). Dále doběhli dvanáctá Nikol Benešová (starší žákyně), třináctá Tereza Kostruchová (mladší žákyně), čtrnáctý Mikuláš Macháček (ml. přípravka hoši), osmnáctý Petr Oblouk (přípravka hoši), dvacátá Tereza Zápotocká a jednadvacátá Kristýna Podjuklová (obě přípravka dívky) a dvaadvacátá Ema Dostálová (ml. přípravka dívky).

Sedmička hranických závodníků pak nastoupila k hlavnímu závodu na 10km. Když je vezmeme popořadě, jak ve velké konkurenci doběhli, tak jako první z nich proťal cílovou pásku Václav Žabíček celkově na 80. místě (ve své kategorii 19.) v čase 39:42min. Zdeněk Podjukl finišoval v čase 47:00 na 282. místě (ve své kategorii 14.), o čtyři vteřiny, dvě celková místa a jedno v kategorii za ním doběhl David Rotrekl. Další dva hraničtí závodníci, kteří se rozhodli za desetikilometrové trati startovat jsou ročník narození 2000 (tedy prvním rokem starší žáci). Tomáš Dvořák doběhl celkově na 416. místě (ve své kategorii 22.) v čase 51:43min., Martin Závora dokončil trať jako 443. (ve své kategorii 24.) v čase 52:54min. Iva Podjuklová skončila 513. (21. v kategorii) v čase 57:16min. a Zdeňka Tvrdá dokončila závod na 556. místě (6. v kategorii) v čase 1:04:25.

 

Celkové výsledky na stánkách závodu