Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Hranicích proběhlo veteránské Mistrovství ČR, domácí Michaela Kasparová vicemistryní

15. 6. 2017

V sobotu 10. června si dali atletičtí veteráni starších 35 let dostaveníčko na atletickém stadioně v Hranicích, konalo se zde totiž 51. Mistrovství ČR veteránů na dráze. Startovalo celkem 185 závodníků (132 mužů a 53 žen) nejen z celé ČR, ale také pár atletů ze Slovenska startujících mimo soutěž.

Závody slavnostně zahájili starosta města Hranice pan Jiří Kudláček, předseda Sdružení veteránů Českého atletického svazu, medailista z Mistrovství světa, bývalý vynikající diskař Gejza Valent a předseda pořádajícího atletického oddílu SK Hranice Jan Milas. Od rána poměrně vytrvale pršelo, naštěstí v průběhu dne se vyčasilo a chvílemi dokonce vykouklo i sluníčko. Intenzivní přeháňka naštěstí počkala až po doběhu závěrečných štafet. K vidění byly opravdu úctyhodné výkony. Nejstaršími účastníky byli osmdesátiletá Eva Rektorysová z Jablonce a devadesátiletý Václav Hejda z Prahy.

Pořadatelé z atletického oddílu SK Hranice se náročného úkolu nezalekli a závody uspořádali bez zádrhelu. Celkem osmihodinový časový pořad se podařilo dodržet. Popasovali se i s nestandartními váhami vrhačského náčiní a různými výškami a mezerami překážkových tratí. Na organizaci se podílelo celkem 52 rozhodčích a pomocníků, kterým tímto patří obrovský dík.

Ani domácí atleti se ve startovním poli neztratili. Nejlépe si vedla tyčkařka Michaela Kasparová, která přeskočila laťku ve výšce 260cm. Výkony se přepočítávají podle věkového koeficientu, z přepočteného výkonu se pak udělá konečné pořadí. Přepočtený výkon dělal u Kasparové 312cm, čímž si vysloužila mezi ženami stříbrnou medaili. Ivu Podjuklovou může těšit nový osobní rekord na patnáctistovku 5:42,06min., který jí po přepočtení (5:17,81min.) stačil na čtvrté místo. Radost z překonané laťky ve výšce rovné 3m měl tyčkař Vladislav Kaspar, přepočtený výkon 414cm jej zařadil na čtvrté místo. Dvě šestá místa pak vybojovali kladivář Zbyněk Šebesta (42,16m/54,34m) a dálkař Tomáš Černý (580cm/618cm).

Celkové výsledky na stránkách Sdružení veteránů

Fotografie