Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tři stříbra z Ostravického krosu

22. 10. 2018

Velmi slušnou pořadatelskou úroveň měl při teprve druhém ročníku Ostravický kros v sobotu 20. října. Areál golfového resortu pod vrcholem beskydského Smrku je na konání takovýchto podzimních krosů jako dělaný. Náročná, velmi členitá trať prověřila trénovanost téměř čtyř stovek závodníků všech věkových kategorií. V dresu atletického oddílu SK Hranice startovalo šest z nich.

Od rána probíhaly mládežnické kategorie. Mezi staršími žákyněmi se představily v závodě na 2 km Adéla Dostálová a Veronika Svobodová. Dostálová se dlouhou dobu držela v čelní skupince, ale po náběhu do druhého kola postupně přestávala stačit tempu soupeřek a doběhla na pátém místě, Veronika Svobodová si po celou dobu závodu držela rovnoměrné tempo a doběhla osmá. Závod vyhrála česká žákovská reprezentantka Anna Cagašová z Frýdku-Místku.

V hlavním závodě měla hranická atletika také své zastoupení, mezi muži na 8 km startoval Vojtěch Podjukl, v kategorii juniorek nastoupila Adéla Zdražilová a v kategorii Ženy B (35-44 let) závodily Iva Podjuklová a Klára Úlehlová, ženské kategorie běžely 6 km. Na startovní čáru se postavilo celkem 163 závodníků a závodnic. Ihned po startu se odpoutal hlavní favorit, letošní dvojnásobný Mistr ČR, Jan Friš z Dukly Praha. Podjukl se držel ve skupině pronásledovatelů, ve druhé polovině trati se od nich odpoutal a zaslouženě si doběhl pro druhé místo v čase rovných 27 minut. Jeho máma Iva Podjuklová také letos běhá ve skvělé formě. Závod zvládla za 28:13 min. na desátém místě v celkovém pořadí, ve své kategorii finišovala jako druhá, ve stejné kategorii doběhla šestá Klára Úlehlová za 29:12 min. Mezi juniorkami si doběhla pro skvělé druhé místo Adéla Zdražilová za 28:47 min.

Výsledky a fotogalerie na oficiálních stránkách závodu

Fotky na našem Rajčeti