Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tři stříbra z Mistrovství Moravy v Bratislavě

3. 2. 2014

Skvělý úspěch zaznamenali hraničtí atleti v sobotu 1. února. V bratislavské hale Elán se konalo Mistrovství Moravy a Slezska mužů, žen, juniorů, juniorek, dorostenců, dorostenek a staršího žactva. Pětičlenná výprava dovezla domů celkem tři stříbrné medaile.

Tu první vybojoval mezi dorostenci na trati 3000m Vojtěch Podjukl. Vojta se více než polovinu trati statečně držel favorita závodu i plánu rozvrženého na čas 9:40min. V závěru mu ovšem došly síly a zvolnil tempo. Druhé místo i tak s přehledem udržel a čas 9:51,82min. je jeho novým osobním rekordem. Po tomto náročném závodu si Vojta vystřihl ještě tréninkově patnáctistovku, bylo vidět, že všechny síly nechal na své hlavní trati 3000m, poloviční trať dokončil na devátém místě za 4:49,64min. Podobně náročnou porci dvou vytrvaleckých tratí absolvovala v Bratislavě dorostenka Kristýna Kadúchová. Kristýna začala s atletikou před necelým rokem, už nyní ale vykazuje velký talent a hlavně vysokou tréninkovou morálku. Jako první nastoupila k závodu na 800m. Doběhla devátá v novém osobním rekordu 2:35,03min. Za tři hodiny na to se postavila na start závodu na 1500m, který jí svým tempem sedí mnohem více. Průběh závodu neměla Kristýna zrovna nejlepší, tempo trochu kolísalo a stále musela bojovat se soupeřkami o výhodnou pozici u mantinelu. Do cíle doběhla zcela vyčerpaná v dalším „osobáku“ 5:26,87min. Vzhledem k tomu, že běžely dohromady s juniorkami a ženami, nevěděla hned, kolikátá byla mezi dorostenkami. O to větší byla její radost, když zjistila, že je druhá.

O třetí stříbro se postaral Zbyněk Čech mezi muži v trojskoku. Medaile se sice cení, ale radostí po závodě Zbyňa zrovna „neskákal“. Předvedl výkon 12,97m, což je daleko za jeho osobním rekordem. Konkurence v mužském trojskoku zkrátka letos nebyla tak vysoká, jako v minulých letech, kdy medaile vysely třeba až za hranicí 14m. Ale ke stříbru blahopřejeme, historie se neptá. Rozhodně spokojenější mohl být se skokem vysokým, kde bral za výkon 180cm čtvrté místo. Dva závody měl v Bratislavě naplánované i dorostenec Adam Orava. Těšil se především na svou hlavní disciplínu – skok vysoký. Ta mu ale nakonec radost nepřinesla, skončil se zápisem NM, což znamená, nepřekonal svou základní výšku. Ve společné soutěži mužů, juniorů a dorostenců zvolili pořadatelé až nesmyslně vysokou základní výšku 175cm. Adam už má sice skočeno o necelý decimetr více, ale vždy se potřebuje pořádně rozeskákat na nižších výškách, což zde nešlo. Náladu si trochu spravil v závodě na 200m, jeden ovál zvládl za 25,85s, do první desítky se sice nevlezl, ale závod byl pro něj spíše jen testem rychlosti.

Pátým do hranické party byl v Bratislavě mezi muži sprinter Tomáš Vašíček. Pro Toma to byly teprve třetí oficiální atletické závody, zatím tedy sbírá hlavně zkušenosti. V nejkratším sprintu na 60m se mu nepodařilo zopakovat osobní rekord z Olomouce (7,46s), za čas 7,53s si vysloužil celkově jedenácté místo. Závěrečnou dvoustovku zvládl za 25,07s, v celkovém součtu běhů obsadil pátou pozici.

Celkové výsledky

 

sam_1632.jpg

 

Na fotce Kristýna s Vojtou, Zbyňa byl v době focení už v Hustopečích koukat na profesionály na Hustopečském skákání :)