Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tři medaile z Malé ceny Olomouce

14. 5. 2019

Středa 8. května - to je tradiční termín Velké ceny města Olomouce, letos proběhl už 48. ročník tohoto kvalitního atletického mítinku. Dopoledne je rezervované pro tzv. "Malou cenu", která je pořádána pro mladší a starší žactvo, odpoledne se pak na Velké ceně představili dospělí atleti.

Na dopolední Malé ceně měla hranická atletika osminásobné zastoupení. Skvěle se dařilo především staršímu žákovi Karlu Brychtovi, který zvítězil ve skoku dalekém výkonem 576 cm, v závodě na 300 m pak vybojoval bronz za čas 38,25 s. Sbírku cenných kovů pro hranický oddíl doplnila stříbrem z vrhu koulí starších žaček Barbora Odstrčilová (10,45 m), přidala ještě páté místo z oštěpu (31,75 m). Dálkařka Julie Číhalová skončila celkově dvanáctá (481 cm).

Zbytek hranické ekipy se představil v bězích. Mladší žákyně Tereza Haitlová vybojovala osmé místo na třístovce (50,66 s). Stejnou pozici uhájil i mladší žák David Karola na osmistovce, ten měl ovšem výrazně na víc než na čas 2:49,21. Starší žákyně Zuzana Slobodová doběhla ve stejné disciplíně desátá (2:51,15). Mladší žákyně Anna Švánová si doběhla pro výborný osobní rekord 2:49,66 (10. místo), o dvě místa za ní finišovala Vera Vítková (2:50,67).

Na odpolední Velké ceně města Olomouce startovali dva hraničtí atleti. Sprinterům bohužel ten den znepříjemňoval život velmi silný protivítr. Ladislav Koutný se představil na stodesítce překážek a i přes protivítr si zaběhl nový osobní rekord 16,44 s a obsadil šesté místo. Následně startoval i na hladké stovce, kde se k němu přidal ještě Tomáš Vašíček. Oba startovali ve třetím rozběhu, kde foukal nejsilnější protivítr (-4,3 m/s), časy tomu také odpovídaly, 11,93 s Koutný a 12,01 s Vašíček, oba umí výrazně rychleji. Probojovali se však do finále B, kde ovšem foukalo ještě o 0,4 m/s silněji, takže tyto časy se jim do tabulek jako nejlepší výkony jistě nezapíšou. Ve finále B obsadili 5. (Koutný) a 7. (Vašíček) místo.

Výsledky