Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tereza Zápotocká vicemistryní Moravy a Slezska v chůzi

6. 6. 2017

Moravskoslezský šampionát staršího žactva (ročníky narození 2002-03) hostil v neděli 4. června atletický stadion ve Znojmě. Hranický oddíl zastupovaly čtyři žákyně a jeden žák. Nutno říci, že hranickým barvám se dařilo dobře, všichni odjeli domů s osobním rekordem.

Skvěle se představila Tereza Zápotocká, která se od letošního roku věnuje sportovní chůzi. Při svém čtvrtém startu v disciplíně 3000m chůze si došla pro zatím největší úspěch, když obsadila na Mistrovství Moravy a Slezska druhé místo. Osobní rekord si posunula téměř o půl minuty na 18:38,11min. Nutno dodat, že styl chůze má Tereza rozhodně pohlednější, než vítězka Klimentová ze Šternberka. Výrazný osobní rekord si zaběhla Kristýna Podjuklová. V závodě na 1500m si doběhla pro krásné čtvrté místo v čase 5:23,54min.

Další dvě hranické dívky se představily na osmistovce. Adéla Dostálová a Veronika Svobodová startovaly v prvním (rychlejším) ze dvou běhů. Bohužel obě se nechaly na startu zavřít a pak to musely složitě obíhat. Škoda to byla hlavně u Adély, která by jistě doběhla lépe, takto se prokousala "pouze" na šestou pozici, ale čas byl i tak skvělý - 2:26,06min. Veronika si také posunula "osobák" na 2:32,86min., což stačilo celkově na jedenácté místo. Jediný hranický zástupce silnějšího pohlaví byl Lubomír Bezděk, který startoval na stopadesátce a třístovce. Obě tratě pro něj také znamenaly osobní rekordy. Na třístovce (40,31s) skončil jedenáctý, na stopadesátce (18,81s) šestnáctý.

Výsledky 

Fotky