Jdi na obsah Jdi na menu
 


Starší žactvo zakončilo svou soutěž

2. 7. 2014

Posledním třetím kolem byla ve středu 25. června v Olomouci uzavřena letošní Krajská soutěž družstev staršího žactva. Soutěž je již pár let pořádána společně pro Olomoucký a Zlínský kraj. Konkurence je tedy poměrně slušná. Hranická „minidružstva“ neměly ambice konkurovat početně silnějším týmům. Hlavně že si jednotlivci zazávodili v kvalitní soutěži své kategorie.

Na poslední kolo vyrazila tři hranická děvčata a dva hoši. Mezi dívkami se nejvíce bodující závodnicí v kole i celkem stala Adéla Zdražilová. V Olomouci nastoupila k běhu na 800m, doběhla na velmi pěkném čtvrtém místě za 2:50,93min. Lucie Důjková se představila na hladké šedesátce (10. místo – 8,60s) a na stopadesátce (7. místo – 20,56s). Poslední do party byla Nikol Benešová, která kvůli problémům s koleny nastoupila pouze na šedesátku (9,74s). Celkově po všech třech kolech hranická děvčata obsadila desáté místo z dvanácti přihlášených týmů.

Hoši se na jednotlivých kolech nikdy nesešli v počtu, potřebném pro započítání hlavních bodů z kola, což jsou tři závodníci. Pokaždé vyrazili na kolo v pouhé dvojici. Do Olomouce jeli Karel Sargánek a Vratislav Besta. Karel si zaběhl třístovku, obsadil zde deváté místo za čas 48,02s. Hladkou šedesátku pak zvládl za 9,02s. Vratislav Besta nastoupil k vrhačským disciplínám. Diskem hodil 22,83m (11. místo) a oštěpem 20,91m (13. místo). Jelikož hoši brali z každého kola nula hlavních bodů, obsadili celkově poslední desátou příčku.

 

Výsledky z Olomouce

Zpravodaj - konečné tabulky družstev a bodování jednotlivců