Jdi na obsah Jdi na menu
 


Starší žactvo sice na chvostu tabulek, ale bojuje

3. 6. 2014

Ve čtvrtek 29. května pořádal hranický atletický oddíl 1. kolo Krajské soutěže družstev staršího žactva. Co do počtu disciplín nebo závodníků je sice rozsáhlejší liga nebo Běh vítězství, ale závody staršího žactva byly letos pro domácí pořadatele zatím asi nejnáročnější akcí na organizaci. Vzhledem k tomu, že rozsahem disciplín se závody velmi blíží právě lize, jsou ve všední den, navíc soutěž je společná pro Olomoucký a Zlínský kraj, pořadatelé se celé odpoledne nezastavili. Je třeba všem poděkovat za trpělivost a ochotu.

Co se týče závodníků, letos hranický oddíl postavil družstvo starších žáků i žákyň. Počty závodníků v družstvech jsou sice minimální a nemůžou konkurovat větším oddílům, ale individuálně se atleti velmi snaží a jsou hrdí na to, že mohou nosit nové oddílové dresy.

Družstvo dívek nastoupilo jako čtyřčlenné. Pátá místa se podařilo vybojovat Lucii Důjkové na stopadesátce (21,16s) a Adéle Zdražilové na netradiční šestistovce (2:01,68min.). Sice bez bodu, ale v novém osobním rekordu (19,38s) dokončila stovku s překážkami Tereza Birnbaumová. K této trojici se pak přidala Nikol Benešová a společně dívky vybojovaly deváté místo ve štafetě na 4x60m. Celkově dívky vybojovaly deváté místo, za sebou nechaly oddíly TJ Valašské Meziříčí a AK Zlín „B“. Hoši nakonec nastoupili pouze dva. Tomáš Dvořák se velmi těšil na stovku s překážkami, bohužel hned první překážka mu vystavila stopku a závod po pádu nedokončil. Chuť si spravil na stopadesátce (21,32s). Vratislav Besta nastoupil k hodu diskem (19,34m). Hoši na body nedosáhli, tak obsadili poslední desáté místo.

 

Celkové výsledky

Fotografie