Jdi na obsah Jdi na menu
 


Starší žáci závodili v Olomouci

24. 5. 2010

Do Olomouce na první kolo družstev vyrazili středu 19. 5. starší žáci. Atleti startovali jen v nízkém počtu, přesto bodovali. Závodů se zúčastnili Matyáš Řihák, Zdeněk Podjukl, David Rotrekl a za Valašské Meziříčí hostovala Martina Kopecká.
Všichni tři hraničtí atleti se zúčastnili skoku o tyči, kde však museli bojovat kromě laťky také o tyče s ostatními, protože jich nebyl k soutěži dostatek. I přesto že si před soutěží nemohli vyzkoušet ani jeden pokus předvedli pěkný výkon. Matyáši se povedlo úspěšně překonat výšku 185cm, Davidovi 170cm. Zdeňkovi se i díky nedostatku pokusů před soutěží bohužel nepovedlo zdolat základní výšku 170cm. Matyáš se dále zúčastnil hodu oštěpem kde obsadil čtvrté místo výkonem 28,98m a vybojoval tak pro tým sedm bodů. Zdeněk obsadil desáté místo v běhu na 100 metrů překážek a další body přidal za osmé místo na osmistovce v novém osobním rekordu 2:31,14 min. Martina Kopecká se zúčastnila běhu na 150 metrů kde skončila třetí, v běhu na 60 metrů skončila pátá. Ještě přidala hezké sedmé místo ve skoku vysokém za výkon 140cm.
Hoši mezi staršími žáky skončili na devátém místě. Doufejme, že příště vyrazí na závody družstev ve větším počtu. Martina pomohla týmu Valašského Meziříčí k zisku šestého místa.

 

Fotografie najdete zde

Celkové výsledky najdete zde