Jdi na obsah Jdi na menu
 


Starší žáci si vylepšovali osobní rekordy v Olomouci

18. 6. 2012

V úterý 12. června proběhlo v Olomouci 2. kolo Krajské soutěže družstev staršího žactva v atletice. Hranické družstvo se letos potýká s absencí největší opory týmu Pavla Gadase. Pavel chyběl na prvním kole v Hranicích i na druhém v Olomouci. Na druhé kolo vyrazila tedy pouhá čtveřice atletů. Jako družstvo v tomto počtu hoši nemají mezi silnými oddíly šanci na výraznější úspěch, v Olomouci se ovšem prosazovali skvěle individuálně. Všichni si ve svých disciplínách zaběhli osobní rekordy.

Největším počtem bodů pro družstvo přispěl Tomáš Pepernik. Tomáš doběhl v závodě na 300m na druhém místě ve skvělém novém osobním rekordu 39,72s. Přidal ještě šesté místo z běhu na 100m překážek (17,28s). Adam Orava obsadil v hodu kladivem páté místo v novém osobním rekordu 20,27m, šesté místo, rovněž v novém „osobáku“ 41,32s, obsadil na třístovce. Kryštof Kučera výrazně stlačil svůj nejlepší čas na 800m na 2:22,75min. (i tak zde má ještě rezervy), za což si vysloužil čtvrtou příčku. Devátý pak skončil ve skoku dalekém, kde mu jediný centimetr chyběl k pětimetrové linii. O vteřinu svůj nejlepší čas na 1500m posunul Vojtěch Podjukl (5:12,84min.), když dobíhal na sedmém místě, stejnou pozici obsadil i v hodu kladivem. Všichni čtyři pak poskládali dohromady štafetu na 4 x 60m, která finišovala na pěkném třetím místě.

Hranické družstvo starších žáků sice ve druhém kole skončilo na posledním sedmém místě, i tak nemusí být hoši zklamaní. Skvělé výkony a nové osobní rekordy ukázaly, že forma jde nahoru směrem k Mistrovství republiky, které některé z nich čeká na přelomu června a července v Olomouci.

 

Celkové výsledky z Olomouce