Jdi na obsah Jdi na menu
 


Starší žáci se na Mistrovství ČR neztratili

24. 9. 2013

Nejdůležitější závod sezóny čekal na atlety kategorie staršího žactva o víkendu 21. – 22. září. V Praze na stadionu oddílu ASK Slavia se konalo Mistrovství ČR staršího žactva na dráze. Z hranického atletického oddílu se této velké akce zúčastnili dva závodníci, kteří byli v poslední době hodně vidět – Adam Orava a Vojtěch Podjukl. Oba v podstatě potvrdili své tabulkové pozice, na kterých se vyjímali před závodem.

Adam Orava se představil ve skoku vysokém. Před závodem měl osobní rekord 181cm. V Praze ho ovšem přepadla bolest zad, se kterou se občas potýká, takže se mu nepovedlo tento výkon zopakovat. Pořadatelé nastavili nebývale vysokou základní výšku – 170cm. Tu Adam zvládl na druhý pokus. Další postupnou výšku 175cm přeskočil až na třetí pokus. Následných 180cm už mu vystavilo stopku. Adamovi více vyhovuje, když se může rozeskákat na nižších výškách, to ovšem v Praze díky vysokému základu a velkému rozpětí mezi postupnými výškami nešlo. Zvládnutých 175cm na třetí pokus znamenalo konečné deváté místo, tedy stejné, na kterém byl Adam v celorepublikových tabulkách před závodem.

O dvě místa oproti tabulkám si v Praze polepšil Vojtěch Podjukl v závodě na 3000m. Osobní rekord Vojty před MČR byl 10:15,90min. Závod byl rozběhnutý dost rychle, v polovině trati měla první skupinka, ve které se Vojta snažil držet, mezičas 4:45, tedy jen o pár vteřin pomalejší, než má Vojta osobní rekord právě na 1500m. Toto tempo sice v závěru neudržel a z první skupinky odpadl, ale i tak z toho byl skvělý osobní (a zároveň i oddílový) rekord 10:03,65min. a velmi pěkné desáté místo.

Vojtovi i Adamovi za jejich výkony na Mistrovství ČR je třeba poblahopřát. Oba jsou velkým příslibem do budoucna, snad na své výkony naváží i v další sezóně, kdy už přestoupí do kategorie dorostenců. Už nyní jsou ale platnými členy družstva mužů SK Hranice ve II. lize.

 

Celkové výsledky