Jdi na obsah Jdi na menu
 


Starší i mladší žactvo má za sebou druhá kola soutěží družstev

17. 6. 2014

Hraničtí atleti kategorie staršího žactva závodili ve středu 11. června v Šumperku na 2. kole Krajské soutěže družstev staršího žactva. Konkurence na těchto závodech je poměrně veliká, jelikož závody jsou společné pro Olomoucký i Zlínský kraj. Hranická družstva nemají ambice o umístění na předních příčkách, jelikož počtem závodníků nemohou konkurovat větším oddílům. Jde spíše o to, aby si jednotlivci zazávodili ve slušné konkurenci v rámci své kategorie.

V Šumperku za hranické družstvo dívek závodila tři děvčata. Nejlepšího umístění dosáhla Adéla Zdražilová v závodě na 1500m, při svojí premiéře na této trati vybojovala stříbro v čase 5:56,61min. Stovku s překážkami pak zvládla za 20,86s. Pěkný osobní rekord na stopadesátce si zaběhla Lucie Důjková, doběhla sedmá v čase 20,92s. Šedesátku v protivětru zvládla za 8,82s, za což si vysloužila deváté místo. Třetí hranickou závodnicí byla Tereza Birnbaumová. Terka se nakonec představila pouze na překážkách, které zaběhla za 20,19s. Na stopadesátku už pak kvůli zdravotním problémům způsobených horkem a náročnou cestou vyhřátým autobusem nenastoupila.

Mezi hochy se představili dva hraničtí závodníci. Na body se prosadil Tomáš Dvořák. Dělené osmé místo vybojoval na stovce s překážkami, které zaběhl za 18,71s. Třístovku doběhl po pomalém začátku za 46,66s na desátém místě. Na stejné trati soutěžil i Karel Sargánek, byl z toho čas 49,19s. Karel nastoupil i k hladké šedesátce (9,04s) a ke skoku dalekému (405cm), tyto výkony však na body nestačily.

Ve čtvrtek 12. června hranický atletický oddíl na svém stadioně pořádal 2. kolo Krajské soutěže družstev mladšího žactva. S počtem závodníků je to podobné jako ve starším žactvu. Družstvo dívek dokonce hranický oddíl nepostavil vůbec, jelikož má momentálně v oddíle jedinou závodící a trénující mladší žákyni. Tereza Kostruchová tak nastoupila v Hranicích do závodů mimo soutěž. Zaběhla si závod na 150m (23,60m), do dálky skočila 350cm a míčkem hodila 21,84m. Hoši se představili dva. Lubomír Bezděk vybojoval čtyři body za sedmé místo na třístovce (50,26s), závod však rozběhl velmi pomalu, má tak ještě velké rezervy. Šedesátku s překážkami zaběhl za 12,08s. Druhým mladším žákem byl Martin Zápotocký, který se představil v hodu míčkem (32,61m), na třístovce (55,57s) a ve skoku vysokém, zde však třikrát těsně shodil základní výšku.

 

Výsledky ze Šumperku

Výsledky z Hranic

Fotky z Hranic