Jdi na obsah Jdi na menu
 


Štafeta mužů stříbrná na Mistrovství Moravy

15. 5. 2012

Mistrovství Moravy a Slezska mužů, žen, juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek hostil v sobotu 12. května vítkovický atletický stadion v Ostravě. Organizační tým závody pojal jako generálku na Zlatou tretru, kterou zde budou pořádat v pátek 25. května, závody byly tedy po organizační stránce výborně připraveny. Atleti si dokonce mohli užít to, že jim členové technické čety přenesli oblečení ze startu do cíle, což se normálně na závodech této úrovně neděje. Jedinou vadou na kráse bylo počasí, které poměrně výrazným způsobem poznamenalo většinu disciplín. Déšť, vítr a zhruba 10 stupňů tepla (nebo spíše zimy) opravdu nejsou ty nejlepší atletické podmínky.

Z Hranic se tohoto klání zúčastnila sedmička atletů. Jedinou medaili se podařilo vybojovat štafetě mužů na 4 x 100m ve složení Zbyněk Čech, Jan Dostál, Pavel Mráz a Radek Masař. Hochům výborně klapaly předávky, nádherný a napínavý byl hlavně finiš v podání Radka Masaře, kterému se na cílové čáře podařilo předběhnou bývalého reprezentanta Stanislava Sajdoka běžícího za Třinec. Byla z toho stříbrná medaile a čas 44,74s, sklonit se hoši museli pouze před týmem Sokola Opava.

Individuálně již žádná další medaile pro hranický tým nezacinkala. S náročnými podmínkami se však dobře vypořádal Radek Masař v běhu na 110m překážek, kde časem 15,81s vybojoval čtvrté místo. Stejné umístění doslova vydře také Zbyněk Čech v trojskoku. Pořadatelé i v těchto nepříznivých podmínkách zvolili pro mužskou soutěž třináctimetrové prkno. Zbyňovi se podařilo na tomto prkně skočit 13,00m, stopa v písku začínala asi půl centimetru od hrany doskočiště, to chtělo opravdu hodně velké sebevědomí, rozhodčí jenom kroutili hlavou. Ve skoku vysokém se už Zbyňovi tolik nedařilo, asi po druhé v životě nepřeskočil svou základní výšku, bojoval hlavně s rozběhem, který vedl přes hluboké kaluže.

Páté místo v závodě na 100m překážek ženy si odnesla Klára Úlehlová, s časem 16,83s mohla být spokojena hlavně vzhledem k tomu, že jí nevyšly poslední dvě mezery mezi překážkami. Osmé místo přidala Klára ještě ve vrhu koulí, kde předvedla svých standardních 8,42m, i když mezi koulařkami specialistkami si připadala trochu nepatřičně.

V hodu oštěpem dorostenců bojoval s náročnými podmínkami, ale hlavně sám se sebou (bolavá záda) Matyáš Řihák. Výkon 41,90m stačil pouze na šesté místo, v plánu měli s trenérem rozhodně víc, kdyby hodil svůj osobní rekord (44,42m) bral by bronz. Posledním hranickým závodníkem, který se v Ostravě předvedl, byl dorostenec Svatopluk Uvízl. Svaťa nastoupil ke svému prvnímu závodu v trojskoku, dorostenci měli naštěstí jedenáctimetrové prkno. Výkon 12,05m ho zařadil na sedmé místo.

 

Celkové výsledky