Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sedm medailí z Krajského přeboru v krosu

23. 4. 2018

Krajský přebor v přespolním běhu neboli krosu se letos konal v sobotu 21. dubna v rámci Běhu šternberským parkem. Závod byl pátým letošním zastavením Běžeckého poháru dětí a mládeže Olomouckého kraje. Hranická výprava zaznamenala ve Šternberku velmi slušný výkon, když dovezla celkem sedm medailí.

Pro zlaté medaile a titul Krajského přeborníka v krosu si doběhli David Tvrdoň mezi nejmladšími hochy, mladší žák Ondřej Glet a starší žák Vojtěch Nevyjel. Starší žákyně Adéla Dostálová vybojovala stříbro, hned za ní dofinišovala pro bronz Veronika Svobodová. Bronzové medaile si za svůj výkon vysloužily i Tereza Jurásková v kategorii přípravek dívek a Adéla Zdražilová mezi ženami.

Několik dalších závodníků z atletického oddílu SK Hranice si rovněž doběhlo pro body do Běžeckého poháru. Jarní část poháru bude zakončena v sobotu 5. května Hášovým během v Moravském Berouně, na podzim pak bude pokračovat dalšími pěti závody. Již nyní mají někteří hraničtí závodníci našlápnuto na velmi slušný výsledek v celkovém hodnocení. Do dalších bojů budeme držet palce.

Výsledky najdete na stránkách Běžeckého poháru