Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rostislav Kolář šestý na Mistrovství ČR v chůzi

8. 4. 2019

       Mistrovství ČR v chůzi na 20 km mužů a žen se konalo jako už po několikáté v rámci 87. ročníku mezinárodního chodeckého mítinku Poděbrady Walking v sobotu 6. dubna. Na startu hlavního závodu mužů se představilo celkem 55 závodníků z celého světa, 11 z nich s českou vlaječkou bojovalo o titul Mistra ČR, mezi nimi nechyběl ani hranický chodec Rostislav Kolář.

Kolář se v rámci Mistrovství ČR na 20 km představil už podruhé. V loňském roce při své premiéře na této trati zašel dobrý čas 1:45:59 a skončil pátý. Letošní tréninkové časy naznačovaly, že by svůj osobní rekord mohl ještě vylepšit. Konkurence letos byla větší, podle časů se měl zařadit někde kolem osmého místa.

Počasí v sobotu výborným výkonům přálo. Kolář v první půli závodu držel tempo pod 5 minut na kilometr, kolem 12 kilometru však přišla krize, zamávala s ním sladká gelová voda a jonťák na občerstvovačce a od té doby se již pod 5 minut nedostal. Závod však statečně dokončil ve výrazném osobním rekordu 1:41:04. V celkovém pořadí mezinárodního závodu došel 39., v závodě Mistrovství republiky bral výborné šesté místo.

Svůj první chodecký závod šel jednatřicetiletý Kolář (původně běžec) až v roce 2015, vyloženě na chůzi se specializuje od roku 2017. Pozdě objevený talent nahrazuje tréninkovou pílí. Kolář patří k výrazným oporám hranického družstva mužů, v loňské sezóně ovládl všechny čtyři chodecké závody v rámci II. ligy mužů i následnou baráž. Budeme mu držet palce v dalších chodeckých kláních.

Výsledky

Fotky