Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rostislav Kolář pátý na Mistrovství ČR na 20 km chůze

8. 4. 2024

V sobotu 6. dubna se v Poděbradech na lázeňské kolonádě konal již 92. ročník zlatého chodeckého meetingu a současně Mistrovství republiky na 20 km chůze. Svého zástupce tu měl i oddíl SK Hranice v osobě čerstvého českého rekordmana v mixové chodecké maratonské štafetě Rostislava Koláře.

První letošní vskutku horký den nenasvědčoval možnosti atakovat osobní rekordy, což potvrdil i Kolářův mezičas na metě 10 km (49:36). Hranický závodník od začátku závodu vytvořil skupinu se dvěma litevskými reprezentanty a Chun Hung TSEm z Honkongu, s nímž spolupráce Kolářovi vydržela nejdéle, tj. do 11. km. Pak zůstal na trati osamocen, resp. díky zrychlení v závěru, předešel postupně několik zahraničních závodníků (ze Slovenska, Litvy a Velké Británie).

V rámci Mistrovství ČR skončil Kolář pátý v čase 1:40:57 za českými reprezentanty (Hlaváč, Morávek, Zajíček a L. Gdula). Jedná se o druhý nejlepší výkon, který Kolář v Poděbradech zašel, což svědčí o jeho velmi dobré formě. Hranický závodník na Mistrovství ČR od roku 2020 nedošel hůře než pátý. V rámci zlatého chodeckého meetingu byl Kolář 62. ze 107 přihlášených (chodců vesměs světové nebo evropské úrovně), přičemž 27 závodníků závod nedokončilo (chodcům skutečně horko nesvědčí) a 2 byli vyloučeni pro porušení atletických pravidel. Ačkoliv Kolář pomýšlel na lepší čas, s tím jak si poradil s teplotními podmínkami, je velmi spokojen.

Výsledky

podebrady-2024--s-barrondem-a-tse--4-.jpg