Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rostislav Kolář bronzový na Pražské chodecké hodinovce

22. 10. 2018

V sobotu 20. října se v Praze konal šestý ročník Pražské chodecké hodinovky. Velmi solidně obsazeného závodu se zúčastnil také stále se zlepšující hranický chodec Rostislav Kolář. A nevedl si vůbec špatně.

Hned po startu se odpoutali čeští reprezentanti Lukáš Gdula a Anežka Drahotová, za nimi se vydali na stíhací jízdu Martin Nedvídek, Tomáš Gdula a právě Rostislav Kolář. Po 8 km Kolář nastoupil, nechtěl být čtvrtý a přišlo mu, že tempo uvadá a na Nedvídka měl brzy 20-25 m náskok. Jak později řekl: " K nástupu mě motivovala také přítomnost reprezentačního trenéra Ivo Pitáka, byla příležitost se ukázat." Ke konci závodu jej předešel Lukáš Gdula o kolo, tak Kolář akceptoval jeho tempo, aby unikl přibližujícímu se Nedvídkovi, chvíli s Gdulou na tempu spolupracovali. Pak mu Gdula poodešel a asi 450 m před cílem jej došel a předešel Nedvídek.

Hodinu od startovního výstřelu zazněl konec závodu a Kolář ušel 12 639 m, tedy zhruba o km více než při loňském oddílovém rekordu. Bylo to také poprvé, co zaznamenal lepší výkon, než jeho chodecký trenér dr. Brandejský. A také se ujistil, že i s reprezentanty se dá závodit, což je dobrá zpráva pro Mistrovství ČR v chůzi příští rok v Poděbradech.

Fotky