Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rekordní účast na Hranické dvacítce

9. 4. 2009

Krásné slunečné počasí přilákalo v sobotu 4. dubna spousty atletů a fanoušků běžeckého sportu do Hranic na 42. ročník Běhu vítězství a 38. ročník Hranické dvacítky. Hlavní závod na 20 km byl zařazen do Velké ceny vytrvalců Olomouckého kraje. Závody žákovských kategorií jsou součástí Běžeckého poháru dětí a mládeže Olomouckého kraje. Celková účast sice nebyla vyšší něž v roce 2005, kdy se závodů zúčastnilo 287 běžců všech kategorií, ale na trať hlavního závodu na 20 kilometrů se letos vydalo rekordních 98 vytrvalců.

Letošní ročník ovládl Tomáš Blaha z AK Asics Kroměříž, který zvítězil s velikým náskokem před druhým Martinem Kotoučem z SSK Vítkovice. Třetí v cíli byl Petr Bětík z KVS Pozlovice, který zároveň zvítězil v kategorii mužů nad 40 let. Mezi ženami vládla Jiřina Kociánová z AHA Vyškov.

V závodech žákovských kategorií, které proběhly v Sadech Čs. legií, se neztratili ani atleti pořádajícího oddílu SK Hranice, když vybojovali 4 medaile. V kategorii nejmladších hochů si doběhl Jaromír Šenkeřík pro stříbrnou medaili. Mezi nejmladšími dívkami obsadila Kristýna Podjuklová třetí místo. Starší žákyně Kateřina Pokorná doběhla třetí, juniorka Petra Vašinová druhá.

Letošní ročník Běhu vítězství a Hranické dvacítky proběhl za jednoho z nejkrásnějších počasí v celé historii závodů. Doufáme, že příští rok se do Hranic sjede ještě více atletů a v hlavním závodě konečně padne v počtu účastníků dlouho vysněná stovka.

 

Výsledky naleznete zde