Jdi na obsah Jdi na menu
 


Proběhla třetí kola soutěží družstev mládeže

24. 6. 2019

Třetí a zároveň poslední letošní kola Krajských soutěží družstev mládeže mají hraničtí atleti zdárně za sebou. Početně sice nemůžou konkurovat větším oddílům, ale individuálně se některým daří skvěle. Prakticky ve všech třech mládežnických kategoriích mají hranická družstva jakž takž slušné zastoupení mezi dívkami, ale hochů ochotných jezdit závodit a schopných konkurovat má hranický oddíl momentálně velmi málo. Výjimkám patří dík.

Finálové kolo Krajské soutěže družstev přípravek proběhlo v pondělí 17. června v Olomouci. V sedmičlenném hranickém dívčím družstvu se dařilo především Sabině Tvrdoňové, která doběhla třetí na šestistovce. Romana Odstrčilová skončila osmá v dálce, a devátá na šedesátce a překážkové dráze. Stala se také celkově nejvíce bodující závodnicí družstva za všechny tři kola. Po součtu bodů ze všech tří kol obsadily dívky šesté místo z devíti týmů. Pětice hochů skončila v Olomouci bez bodu. Celkově skončili poslední devátí. Nejvíce bodujícím členem družstva byl Jakub Holeček s osmi body z prvního kola.

Výsledky

Fotky

Bodovací tabulky družstev přípravek

Třetí kolo Krajské soutěže družstev mladšího žactva hostil v úterý 18. června hranický stadion. Devítka dívek se činila a nasbírala dohromady nejvíce bodů za všechny tři kola. Tahounem týmu je jednoznačně Kateřina Kasparová. Na domácím kole ovládla nejen oštěp (skvělý osobní rekord 35,50 m), ale i běh na 300 m (rovněž osobák 46,43 s), desátá skončila v dálce. Pátá místa vybojovaly Marie Kročová na třístovce a Anna Švánová na osmistovce. Štafeta na 4 x 60 m ve složení Kateřina Hamplová, Marie Kročová, Anna Švánová a Tereza Haitlová doběhla osmá. Celkově dívky obsadily pěkné páté místo z deseti týmů.

Hoši v hranickém dresu se na domácím stadionu představili tři. Bodoval pouze David Karola, který doběhl sedmý na osmistovce a devátý na stopadesátce. Celkově hoši skončili poslední, sedmí.

Výsledky

Bodovací tabulky družstev mladšího žactva

Starší žactvo si na své poslední kolo dalo dostaveníčko v Přerově. Čtveřici hranických dívek tentokrát chyběla celkově nevíce bodující závodnice Barbora Odstrčilová, zbytku se ale dařilo. Julie Číhalová zvítězila v oštěpu (osobní rekord 27,95 m), v dálce byla pátá. Stejné místo vybojovala i Zuzana Slobodová v kladivu, šestá pak doběhla na osmistovce. Na překážkách se v poslední době daří Haně Klanicové, stovku s "ploty" doběhla na sedmém místě, dvojnásobnou trať rovněž s překážkami doběhla osmá. Ema Dostálová skončila sedmá na stopadesátce a osmá na šedesátce. Ve štafetě pak děvčata doběhla pátá.

Suverénně nejvíce bodujícím hranickým starším žákem je Karel Brychta. V Přerově ovládl třístovku a druhý doběhl na šedesátce i stopadesátce. Matouš Adámek konečně přeskočil pět metrů v dálce a bral za to páté místo. Přidal ještě tři body za osmé místo na stopadesátce a bod za desáté místo na šedesátce. Hoši i dívky však celkově skončili na posledních (šestých) místech tabulek.

Výsledky

Bodovací tabulky družstev staršího žactva